pajzsmirigy működés

Tisztelt Doktornő! Évek óta szedem az L-thiroxyn tablettát, amellyel a pajzsmirigy alulműködésemet kezelem. Azóta a TSH érték mindig benne van az intervallumban, de a mostani eredményem közelít az alsó határhoz. A tavalyi vérvételkor 0, 854 uIU/ml volt, a legújabb pedig 0, 378 uIU/ml. Hetente háromszor 150 mg-t, négyszer pedig 100mg-t szedek. A kérdésem az, hogy több, vagy kevesebb mg gyógyszert kell-e szednem ahhoz, hogy újra az 1, -... határhoz közeledjen az eredmény. Azt hiszem nekem az az ideális, akkor érzem jól magam. A korábbiakban volt 2, -... eredményem is, de akkor rengeteget fájt a fejem, pedig az is bőven benne van az intervallumban. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

A jelenlegi adagon egy eredmény alapján nem változtatnék. Ha a tendencia a következő ellenőrzésen is a TSH csökkenése, akkor érdemes megfontolni az adag csökkentését, de ezt a kezelőorvossal egyeztetni kell.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. július 07., 16:02; Megválaszolva: 2015. július 08., 20:53
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése