Hormonértékek gyerekvállaláshoz

Tisztelt Doktornő! Hat hónapja próbálok teherbe esni (első baba lenne) .Tudom, hogy ez még rövid idő, de nem szeretném kivárni a háziorvos által javasolt 1-2 év próbálkozást (a korom miatt sem) , ezért egy magánlaborba mentem vérvételre. Legutóbbi hormonértékeim: Prolaktin (az előző ciklusban) 3.nap: 13, 44 mikrog/L (ref: 5, 18-26, 53) , 17. nap (valószínűsített ovuláció napja): 530 ng/mL (ref: 50, 0-637, 0 - másik labor) 4. ciklusnapi hormonvizsg. (a ref.értékek a follikuláris fázisra megadva) FSH: 8, 28 UI/L (ref: 3, 03-8, 08) LH: 4, 87 UI/L (ref: 2, 4-6, 6) (17béta) ösztradiol: 39, 19 pg/mL (ref: 19, 5-144, 5) TSH (egy korábbi ciklus 27. napján nézték általános vérkép részeként): 2, 6 mikroUI/L Ebből laikusként engem a kicsit magas FSH érték (FSH: LH=1, 7) és a 2, 6-os TSH zavar, aminek - ha jól tudom - teherbeeséshez 1-1, 5 körül kellene lennie. Egyéb (talán fontos) információk: Mióta alaposabban figyelem a ciklusomat, feltűnt, hogy a menstruációm rendszeresen csak 2-3 napig tart, utána semmi, vagy max. pecsételés. Kb. 18-20 éves koromban enyhén magas volt a prolaktin szintem, mikroadenómát állapítottak meg, rendszeresen jártam vérvételre és MRI-re, amíg egyszercsak visszaállt a normál tartományba, úgymond kinőttem. Ezután elkezdtem fogamzásgátlót szedni, és kisebb-nagyobb szünetekkel 8-9 évig szedtem, 15 hónapja hagytam abba. A ciklusaim hossza 25 és 29 nap között változik, "középidőben" szokott fájni, feszülni a hasam 1-2 napig, és ekkor általában az LH teszt is pozitív.Ettől számítva a 13. napon szokott megjönni, tehát a luteális fázisom 11-12 napos lehet. A ciklusom második felében szokott feszülni a mellem. Normál testalkatú vagyok (bmi=21, 5) . A következőkben kérném a tanácsát: Van olyan érték a fentiek közül, amit Ön esetleg problémásnak talál? Milyen értékeket lenne érdemes megnézetni még és melyik napon? (AMH, Progreszteron, fT3, fT4? ) Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza terhesség témában

Tisztelt kérdező!

Szerintem ezek az értékek minden esélyt megadnak arra, hogy spontán teherbe essen. Egyelőre nem tatok szükségesnek egyéb kivizsgálást

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. június 21., 23:45; Megválaszolva: 2015. június 22., 15:45
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Megnövekedett pajzsmirigy
Tüdő CT vizsgálatom alkalmával pajzsmirigy megnagyobbodásra derült fény. A lelet leírása: a pajzsmirigy bal lebenye jelentősen megnagyobbodott...
Normális vércukor mellett is lehet...
Üdv! Pár napja voltam cukorterhelésen , és azóta 1-2 óra elteltével étkezés után nagyon éhes leszek, illetve úgy érzem , ha nem eszek akkor...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Kedves Doktor Úr! Kicsi szorító érzést éreztem a nyakamban és az éreztem,hogy kicsit fájnak a nyák mirigyeim és a fül alatt. Voltam fül orr...
Szputnyik - Hashimoto
Tisztelt Doktornő! Hashimotóm van, Letroxot szedek (felet a 25 mg-ból) . Április 9-én Szputnyik oltást kaptam, a háziorvosom engedélyével. Kis lázam...