Hormonértékek gyerekvállaláshoz

Tisztelt Doktornő! Hat hónapja próbálok teherbe esni (első baba lenne) .Tudom, hogy ez még rövid idő, de nem szeretném kivárni a háziorvos által javasolt 1-2 év próbálkozást (a korom miatt sem) , ezért egy magánlaborba mentem vérvételre. Legutóbbi hormonértékeim: Prolaktin (az előző ciklusban) 3.nap: 13, 44 mikrog/L (ref: 5, 18-26, 53) , 17. nap (valószínűsített ovuláció napja): 530 ng/mL (ref: 50, 0-637, 0 - másik labor) 4. ciklusnapi hormonvizsg. (a ref.értékek a follikuláris fázisra megadva) FSH: 8, 28 UI/L (ref: 3, 03-8, 08) LH: 4, 87 UI/L (ref: 2, 4-6, 6) (17béta) ösztradiol: 39, 19 pg/mL (ref: 19, 5-144, 5) TSH (egy korábbi ciklus 27. napján nézték általános vérkép részeként): 2, 6 mikroUI/L Ebből laikusként engem a kicsit magas FSH érték (FSH: LH=1, 7) és a 2, 6-os TSH zavar, aminek - ha jól tudom - teherbeeséshez 1-1, 5 körül kellene lennie. Egyéb (talán fontos) információk: Mióta alaposabban figyelem a ciklusomat, feltűnt, hogy a menstruációm rendszeresen csak 2-3 napig tart, utána semmi, vagy max. pecsételés. Kb. 18-20 éves koromban enyhén magas volt a prolaktin szintem, mikroadenómát állapítottak meg, rendszeresen jártam vérvételre és MRI-re, amíg egyszercsak visszaállt a normál tartományba, úgymond kinőttem. Ezután elkezdtem fogamzásgátlót szedni, és kisebb-nagyobb szünetekkel 8-9 évig szedtem, 15 hónapja hagytam abba. A ciklusaim hossza 25 és 29 nap között változik, "középidőben" szokott fájni, feszülni a hasam 1-2 napig, és ekkor általában az LH teszt is pozitív.Ettől számítva a 13. napon szokott megjönni, tehát a luteális fázisom 11-12 napos lehet. A ciklusom második felében szokott feszülni a mellem. Normál testalkatú vagyok (bmi=21, 5) . A következőkben kérném a tanácsát: Van olyan érték a fentiek közül, amit Ön esetleg problémásnak talál? Milyen értékeket lenne érdemes megnézetni még és melyik napon? (AMH, Progreszteron, fT3, fT4? ) Köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza terhesség témában

Tisztelt kérdező!

Szerintem ezek az értékek minden esélyt megadnak arra, hogy spontán teherbe essen. Egyelőre nem tatok szükségesnek egyéb kivizsgálást

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. június 21., 23:45; Megválaszolva: 2015. június 22., 15:45
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Megnövekedett pajzsmirigy
Tüdő CT vizsgálatom alkalmával pajzsmirigy megnagyobbodásra derült fény. A lelet leírása: a pajzsmirigy bal lebenye jelentősen megnagyobbodott...
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto