Fogyókúra

Tisztelt Doktornő! A 15 éves lányom történetét másolom ide, de időpont egyeztetés végett fogom Önöket hívni. De sajnos a dolog nem hagy nyugodni, ezért próbálkozom itt is, hátha hamarabb választ kapok. Nagyon szeretnék egy teljes kivizsgálást a lányomnak. Íme a története: "6 éve folyamatosan sportolok (kézilabda DVSC) minden nap, és a súlyom mégsem akar változni. Eddig úgy gondoltuk, hogy majd ha kamaszodom akkor valamennyit nyúlok, de eddig még nem így történt. A genetika is szóba jöhet, mert keresztanyám is ugyanilyen karakter, nagyon sokat tett már a fogyásáért, sikertelenül. Néha 4-5 kg-tól sikerül megszabadulni, de az sajnos hamar vissza is jön. Az étkezésemre is igyekszem odafigyelni, de mégsem sikerül fogynom. Az edzőm is sokszor az orrom alá dörgöli a súlyomat, és ez engem nagyon zavar. Sajnos ez a felesleg befolyásolja, hogy kevesebb meccset játszhatok mint a többiek, és ez bánt. Imádom a kézilabdát, az életem része, nap mint nap, ha esetleg játszom, akkor hétvégén is. Kamasz lányként a fiúkról nem is beszélek. Fájó szívvel nézem, hogy a barátnőimnek már van barátja. Sportorvoshoz, illetve Kardiológushoz fél évente járok, mert sajnos a magas vérnyomást is sikerült a családomtól örökölnöm. Akaraterőmmel szerintem nincs gond, mert ha belegondolok, hogy már 6 éve csinálom, és ha csak egy nap is kiesik, már hiányzik! A napokban gondolkoztunk el azon, hogy nyári szünet elején elindulunk valamilyen orvoshoz, hogy esetleg kivizsgáljanak, hogy napi 1, 5 órás (elég kemény) edzés után is így nézek ki." Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a fogyókúra témában

Tisztelt kérdező! Valójában egy részletesebb vizsgálat illetve kikérdezés lenne szükséges, mert így nem lehet megmondani, hogy áll-e valamilyen kórfolyamat a hízékonyság hátterében.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. május 06., 09:18; Megválaszolva: 2015. május 06., 21:17
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy