TPO

Az érdekelne, hogy 142- es TPO - aktív érték mennyire számít súlyos pajzsmirigy gyulladásnak. Van - e lehetőség a teljes gyógyulásra, vagy ez már mindig így marad és életem végéig gyógyszert kell szednem? Köszönöm szépen előre is a válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza TPO témában

Kedves Kérdező! Ha még nem kell szednie pajzsmirigy hormonpótlásra gyógyszert, akkor még semmiképp se súlyos az állapot.Egyébként is a pajszmirigy alaulműködés jól kezelhető betegség. Kérdés, mennyi a TSH értéke? Lehet, hogy nem is alakul ki majd betegség, hanem tünetmentesen van a vérében jelen az ellenanyag. Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat ki tudja mutatni, látható-e már krónikus gyulladásra utaló szerkezeti eltérés a pajzsmirigyben. Az is előfordul, hogy az aTPO, ami egy antitest idővel eltűnik a véréből, de az is lehet, hogy több lesz. Hosszú távon ezt nem is érdemes követni. A TSH-tól és a panaszoktól függ, kell-e kezelni.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. április 29., 22:51; Megválaszolva: 2015. május 03., 21:25
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint