magas tesztoszteron nőknél.

30 éves nő vagyok. Januárban magas tesztoszteron szintet állapítottak meg. Az egyik leleten 2, 79 a másikon 2, 5 volt. Egyetlen tünetem a hajhullás volt. Minden más leletem jó volt. (nem vagyok túlsúlyos, 48 kg.) 2x voltam hasi és hüvelyi ultrahangon, kizárták a pcost. Dienille fogamzásgátlót kaptam, amit jan.vége óta szedek. Azóta mérséklődött a hajhullásom. De még előfordul, hogy felerősödik. (de nem annyira, mint a gyógyszer előtt) Ez mitől van? Még mindig ettől a hormontól? Rendbe fog jönni a hajam? Ebből a betegsgből meg lehet gyógyulni? Ez az eredmény nagyon rossznak számít? Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza tesztoszteron témában

Kedves Kérdező!

Több hónap is kellhet a hajhullás megszűnéséhez. Az már jó, hogy ilyen rövid idő alatt javulást érez.

Mivel egyéb leleteit nem ismerem, a további kérdésekre nem tudok válaszolni.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. április 22., 11:26; Megválaszolva: 2015. május 03., 21:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...