Tervezhetek-e babát?

Tisztelt Doktornő! Másfél éve hypophysis macroadenoma műtétem volt, azóta folyamatosan járok endokrin utókezelésre, valamint tegnap voltam az éves MRI-n, amit az idegsebész konzultáció követ majd. A legutóbbi laborleletemet, március közepi, tegnap kaptam kézhez, és kicsit elvagyok veszve. Az orvosom szerint minden a legnagyobb rendben, de bizonyos értékek szerintem nem a legjobbak. Az sTSH: 5.040 mU/L (0.300-4.200-ig normális) az E2: 46.25 ng/L (85.8-498-ig normális) az LH: 10.78 IU/L (14-85.6-ig normális) a PRL: 33.01 ug/L (3.4-29.9-ig normális) a Progeszteron: 0.503 ug/L (0.8-3-ig normális) a Koritzol8-10: 86.6 nmol/L (138-690-ig normális) Ön szerint érdemes lenne újra elmennem az orvomhoz? Fél év múlva kellene mennem kontrollra, de szeretnénk babát a párommal, minél hamarabb, de így nem tudom lehetséges-e. Ön szerint? Köszönöm a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza hypophysis témában

Tisztelt kérdező!

Véleményem szerint igen. Ez a TSH érték magasabb annál, ami kívánatos a babavállaláshoz, a többi eredményt pedig azért kellene megmutatni, mert azok vagy menses napja szerint értékelendők (E2, LH,) , vagy az értékeléshez szükség van a napszak pontos ismeretére. (cortizol)

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. április 21., 06:26; Megválaszolva: 2015. április 21., 16:34
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint