pajzsmirigy

Üdvözlöm! 2014 októberében egy vérvétel alkalmával a TSH értéke 4.720 mIU/L lett a háziorvosom azt mondta szedjek 25mg letroxot, az orvos beutalt Pajzsmirigy ultrahangra aminek az eredménye: a pajzsmirigy mindkét lebenye, isthmusa a normálisnál minimálisan kisebb, a lebenyek legnagyobb átmérője 36 mm, finoman inhomogén szerkezetüek, de bennük körülírt kóros képlet nem látható, vélemény: kisebb pajzsmirigy, göbök nélkül, endokrinológusnál is jártam a diagnózis: Hypothyreosis, k.m.n. és pajzsmirigy sorvadás (szerzett) az endokrinológus javaslatára azóta 50 mg letroxot szedek, most voltam a napokban vérvételen előtte nem vettem be a gyógyszert csak utána. Az eredmény: TSH- 0, 160 mIU/L                        Szabad T4- 13, 24 pmol/L                        Szabad T3- 4, 12 pmol/L                        Anti-TPO- 0, 6 U/mL A háziorvos azt javasolta hogy csökkentsem a letroxot 25 mg-ra, mert nagyon levitte a TSH értékét, majd 6 hét múlva ismét menjek vérvételre. A kérdésem az lenne hogy ez most akkor hashimoto és most átment túlmüködésbe? Vagy csak a gyógyszer miatt ment le ennyire az érték? Elhagyhatnám teljesen a gyógyszert akkor helyre állna az érték?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza pajzsmirigy témában

Kedves Kérdező!

Háziorvosának igaza van, valószínű gyors volt a gyógyszer 50 ug-ra emelése.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2015. március 25., 17:46; Megválaszolva: 2015. március 29., 21:22
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint