Mellékpajzsmirigy alulműködés

A férjemnél 3 napja rosszullétek jelentkeztek, izomgöcs a felkarban (a kezét nem tudta kiegyenesíteni) , arcban, szédülés, bevitték a kórházba ahol súlyos kálciumhiányt állapítottak meg, illetve az oka mellékpajzsmirigy alulműködés. kap kálciumot (2*500mg vénásan) és d vitamint, de még a mai napon is szédüléssel, izomgörccsel kelt. A probléma állítólag vele születtet eredetű. Azt szeretném megkérdezni, hogy a tünetek (izomgörcs, szédülés) el múlnak-e, fel lehet e épülni teljesen, illetve kell e tartanunk valamilyen szövődménytől? Mi segíthetné még a javulását? Mire számíthatunk?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza calcium anyagcsere témában

Tisztelt kérdező!

Gyógyszeres kezeléssel a férje rendbe jön majd, de állandó gyógyszerelésre lesz szüksége.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 16., 07:44; Megválaszolva: 2015. április 03., 18:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...