• Gyermeket szeretnénk!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr/Nő! 26 éves nő vagyok. Problémám 1 éve kezdődött,amikor eldöntöttük,hogy babát szeretnénk. A ciklusom egyáltalán nincs rendben,ebben az évben magától egyszer februárban jött meg,januárban a nőgyógyászom talált egy kb.4-5 cm-es cisztát ami a vérzéssel elmúlt. Legközeleb júniusban jött meg Norcoluttal.(ekkor cisztám nem volt) Végre eltudtam menni a hormonvizsgálatra.Eredmények: (a vérvétel a ciklus 21. napján történt) Progeszteron:1.1 nmol/l normál ért.:ffi:0.7-4.3 nő:ciklusfüggő Prolaktin:166.30 mU/l Nő:102-496 ffi:86-324 TSH: 3.3mU/l (0.30-4.00) FT-4: 15.0 pmol/l (11.5-22.0) A nőgyógyászom azt állapította meg hogy nincs peteérésem. Mivel újfent nem jött meg júliusban,kaptam újra Norcolutot,És Clostybegytet a peteérésre. A Norclutot beszedtem 3*1-et 5 napig, Már 6. napja hogy nem jött meg ettől se. Szőrösödésem is van de ez már régebb óta: az arcomon(Bajusz áll,de csak ilyen pihés) A mellbimbóudvar körül szokott néhány erősebb hosszabb szál,a köldököm alatt hosszába,és a combom belső felén. Az államon elég sűrűn jelentkeznek gyulladt pattanások,és zsíros is a bőröm,viszont a testemen száraz. Sürün kiráz a hideg,de van hogy hőhullám jön rám. A testsúlyom sem éppen jó,elég nagy súlyproblémával is küzdök. A cikluszavarom kb. 1 éve kezdődött,előtte nagyjából rendben volt,néha késett egy-két hetet. Ezekkel az adatokkal tudna felállítani vmilyen diagnózist? Érdemes lenne felkeresnem egy endokrinológus szakorvost? Vajon tényleg "csak" peteérésem nincs,vagy összetettebb a problémám? Nagyon várom válaszát!!! (Kicsit hosszúra sikerült) Tisztelettel: Gréta

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Gréta!

        Leírt adatok alapján bármilyen diagnózis felállítása nehéz lenne, igazán
        nem jellemzőek csak egy-egy kórképre. Peteérés valóban nem
        valószínű a hormonértékek alapján, azonban ez is csak egy "tünet",
        ami egy adott megbetegedés (diagnózis) része.
        Problémájának megoldása alapvetően túlmutat a gyakorlati
        endokrinológia fő vonalain, inkább reprodukció terén jártas
        nőgyógyászhoz kellene fordulnia- hiszen a reménybeli terhesség csak
        így érhető el a későbbiekben. Azonban mint endokrinológus azt tudom
        tanácsolni, hogy kezdje el haladéktalanul a testsúlycsökkentést - így
        feltétlenül nőnek az esélyei a kívánt fogamzás létrejöttéhez!

        Tisztelettel: 

        Dr. Balogh Imre


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-04 21:54:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés