Hova mennyünk Alopecias hajhulással?

Tisztelt Dr.! Takács Katalin vagyok, 18 éves lány. 2011 nyarán kezdődött el hullani a hajam a tarkomnál, de egyre erősebben hullott ki elmentünk vele bőrgyógyászhoz de nem tudta hogy ez mitől lehet, autoimmunbetegségre gondolt, de amiket felírt gyógyszereket azok nem segítettek. Elmentem a háziorvosomhoz aki megnézette a vérképemet és akkor derült ki hogy pajzsmirigy betegségem van, de addigra már az egész tarkómon kihullott a hajam. Győrbe mentünk el endikrinológushoz hátha tud segíteni de csak gyógyszert írt fel és nem mondott semmit amivel előrébb juthattam volna. De következő nyárra már a pajzsmirigy értékem jó lett, de a hajam addigra már teljesen kihullott csak pár szál volt. De kiderült hogy a prolaktin hormonom is magas, arra is kaptam gyógyszert majd a doktornő megnézette vérképen a többi hormont és akkor derült ki hogy a nemi hormonjaimmal is problémák vannak de erre még nem kaptam gyógyszert. Most már csak ősz hajszálak vannak a fejem tetején. 2014 nyarán kétszer elkezdett nőni a hajam de nem sokkal később azok ki is hullottak és nyár vége fele kihullott a szemöldököm is de a lábaimon meg a kezeimen is a szőr. (szempillám még nem hullott ki) Most voltunk el megnézetni hogy van -e ételallergiám és kiderült, hogy tojásfehérjére, borsra vagyok allergiás. Anyukámmal tanácstalanok vagyunk, mert nem tudjuk hogy hova menjünk. Eddig még az orvosok nem tudták megmondani mi miatt hullhatott ki a hajam, sok mindent kiprobáltunk de nem segítettek.Ön mit tanácsolna, hova mennyünk el ezzel? Üdvözlettel: Takács Katalin

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza hajhullás témában

Tisztelt kérdező!

Az endokrinológus és a bőrgyógyász felkeresése mellett esetleg immunológus véleményét is ki lehet kérni. Sajnos létezik egy autoimmun eredetű hajhullás, ami nagyon kevéssé tudunk kezelni. Folynak vizsgálatok új gyógyszerek kifejlesztésére is, addig a jelenlegiekkel próbálkoznak több kevesebb sikerre.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 09., 21:48; Megválaszolva: 2015. március 15., 08:29
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint