Alulműködés

Kedves Dr.Nő! 2008 óta pajzsmirigy alul működésem van. Letrox 50-es tablettát írtak fel. Rendszeresen járok vérvételre, de az eredményeim sosem változnak.Volt, hogy abba hagytam a gyógyszert, mert nem tapasztaltam változást. Jelenleg étrendkiegészítőt szedek, melyben van szelén és cink is. Kérdésem az lenne, hogy ez a betegség megszüntethető, vagy ténylegesen szükségem van a gyógyszerre egész életem során? Úgy érzem, hogy az orvosok akiknél eddig jártam sem foglalkoznak ezzel a problémával eleget. A rendszeres kontrollok alkalmával sem tudok meg semmi újat. Már feleslegesnek érzem az egészet. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelette: Kiki

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy alulműködés témában

Tisztelt kérdező!

Mivel a tablettákkal azt a hormonmennyiséget kell bevinni a szervezetébe, amit az elpusztult pajzsmirigy sejtek nem tudnak megtermelni, a gyógyszerre egész életén át szüksége lesz. Az a jó, ha gyógyszer mellett normálisak a hormonszintjei. Hormonpótlást nem tud nyomelemek bevitelével helyettesíteni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 08., 09:47; Megválaszolva: 2015. március 15., 08:25
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint