Természetes jód fogyasztás (alga)

Tisztelt dr Fáklya Mónika! 1995-ban Hashimotó thyeoditist diagnosztizáltak szövettan alapján kórházi szakrendelésen. Klinikai diagnózis: Thyreoditis subacuta. 6 hétig Medrolt szedtem. Azóta soha nem volt problémám, évente járok funkció vizsgálatra, - ami norm. értékű mindig és nyaki UH-ra. Az utolsó vizsgálati papíron: Epikrizis: Euthyreoid. Endokrin szempontból obs. Diagnózis: Nem-toxikus többgöbös golyva. UH utolsó lelet: jobb lebeny 48*16*17 mm, benne göb nem detectalható, bal lebeny 48*17*20 mm melynek alsó pólusában 7, 5 mm átmérőjű echoszegéy göb van, közvetlen szomszédságában néhány apró kifejezetten echoszegény göb detectalható. Kérdésem: az Ön véleménye szerint szedhetek-e spirulina és chlorella algát nehézfém kivezetés céljából (AL, PB)? A jódtartalmú só és vitaminokkerülését ajánlotta az endokrin szakorvos, de a természetes jódra ez nem tudom, hogy vonatkozik-e. Köszönettel várom válaszát: Elza

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza jód témában

Tisztelt kérdező!

Nem javaslom.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 05., 13:48; Megválaszolva: 2015. március 08., 08:00
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Terhességi vitamin JÓD NÉLKÜL
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, tistelt Válaszadó Orvosok! Terhes vagyok, a 13. hétben, és szeretnék egy olyan terhességi vitamint találni, amiben...
Pajzsmirigy alulműködésre...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! L-thyroxint szedek már 2002-óta napi 100 mg-ot. Szerencsére jól beállították jók az eredményeim. Találtam egy...
Terheléses mellékvese (kortizol)...