Pajzsmirigy

Tisztelt Doktornő! Kb.2 hónapja hőemelkedésem van (37-37, 8) , ami hajnalban szűnik, de mindig 36, 5 feletti volt.) Hajnalban többször leizzadtam, sokszor annyira, hogy le kellett tusolnom, átöltözni. Időnként nap közben is lever a víz, izzad a tenyerem, mindemellett jég hideg. Pulzusom nyugalomban kb.80-100 között van, időnként viszont szédülés, forróság, nehézlégzés jön rám, akkor 120-130 körüli volt. TSH, T3, T4 érték a norm.határok között volt, pajzsmirigy Uh-on viszont egy 1x1, 5x2mm átmérőjű cisztát láttak, illetve inhomogén szerkezetűnek írták. Kb 2 napja hányingerem van, étvágytalan vagyok. Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e személyesen felkeresni endokrinológus szakorvost, vagy más irányba induljak? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza izzadékonyság témában

Tisztelt kérdező!

Ez a kis cysta nem betegség, nem lehet oka a tüneteinek. A normális pajzsmirigyfunkció a működési zavart is kizárja. De a panaszai okát meg kell találni, ezért keressen fel belgyógyászt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. március 02., 13:57; Megválaszolva: 2015. március 08., 07:48
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint