túlzott izzadékonyság miatt vizsgálat

Kedves Doktornő! 5 és fél éves kisfiamat túlzott izzadékonysága miatt vittem el endokrinológushoz. Egy vérvizsgálatot kértek, amiben 3 értéknél látható eltérés. A GOT: 69 (referencia értéke 6 és 47 között van) . A GPT: 4 (ref.ért: 6 és 39 közötti) Ezekkel kapcsolatosan azt mondta a gy.orvosunk, hogy nincs aggodalomra ok. Viszont a DHEA-S értéke: 15 lett, (a megjegyzés rublikában "ismételt vizsgálat"van feltűntetve) és a referencia értéket 80 és 560 között adták meg. Ehhez nem tudott hozzászólni, ezért szeretném megkérdezni, hogy ez mennyire ad aggodalomra okot, az életkor előrehaladtával ez rendeződhet magától, vagy forduljunk ismét orvoshoz? A TSH értéke (1, 44) , és a kortizol (8, 37) rendben vannak. Válaszát előre is köszönöm szépen! K.Laura

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza izzadás témában

Tisztelt kérdező!

A DHEA-S ebben az életkorban még alacsonyabb, és a laborok általában a felnőtt ref. tartományt adják meg. A GOT szintet majd ismételni javaslom, de a norm. GPT ismeretében vélhetően normalizálódni fog. Ezt okozhatta pl. egy egyszerű vírusos fertőzés is pl.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. február 22., 17:46; Megválaszolva: 2015. február 26., 18:58
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint