tesztoszteron - levertség

Jó napot! 32 éves férfi vagyok, kb. 8 éve pánikbetegséget és depressziót diagnosztizáltak nálam. 1 évig gyógyszeres kezelést kaptam, nem hozott kielégítő eredményt. Az eltelt 7 évben a betegségem tünetei enyhültek, de még így is megnehezítik a mindennapjaim (kedélyállapot - ingadozás, szorongás, levertség, fáradékonyság, alvászavar, csökkent libidó) . Nemrég olvastam egy cikket a központi idegrendszer tesztoszteron termelésre kifejtett hatásáról, és a hormon alacsony szintjének pszichikai megnyilvánulásairól, ami nagyon hasonlított az én tünetegyüttesemre. Ezért 2 hete elmentem egy laborvizsgálatra, teljes tesztoszteron - szint mérést kértem. Az eredmény engem igazolt, a hormonszintem valóban alacsony, az elvárható minimum alatt van. A kérdésem a következő lenne: Milyen irányba induljak el a gyógyuláshoz vezető úton, kezeltessem a hormonproblémám, mely lehet, hogy enyhíti a mentális gondjaim is, vagy egy pszichológust keressek fel a "gyökérok? " kezelésére?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza nemi hormon szint témában

Tisztelt kérdező!

Javaslom az endokrinológus felkeresését, mert ahhoz még fiatal, hogy alacsony tesztoszteron szintje legyen. Az okot ki kell vizsgálni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. február 20., 14:44; Megválaszolva: 2015. február 26., 18:53
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint