Pajzsmirigy

Kedves Doktornő! Lassan 1 éve, hogy különböző tünetek jelentkeztek nálam, amivel sokáig nem foglalkoztam, de egyre rendszeresebben történő megjelenésük már felkeltette a figyelmemet esetleges problémákra. A tüneteim: -10kg fogyás, hajhullás, fáradékonyság, aluszékonyság, fázékonyság, izzadékonyság, végtag fájdalmak, alvászavar, fejfájás és magas koleszterin.Háziorvosomat megkeresve, elküldött vérvételre mert pajzsmirigy problémára gyanakodott, viszont a leletből nem derült ki különösebben semmi, a THS értékem jó.Voltam pajzsmirigy ultrahangon. A leletemen ez áll: A pajzsmirigy jobb lebenye 47x15x16 mm nagyságú, szerkezete homogén. A bal lebeny 48x14x15 mm nagyságú, kp. harmadában 4 mm-es, környezeténél echoszegényebb göb különíthető el. Az isthmus nem szélesebb, homogén. A nagy nyálmirigyek echoképe szabályos. A nyak mko. ill. submandibularisan is számos 7-13 mm nagyságú, részben reactív jellegű nyirokcsomó detectalható. Olvastam az interneten, hogy a 4mm-es göbök még nem számítanak nagyon veszélyforrásnak, viszont a családomban nagyon elterjedt a rákos megbetegedések száma. Nem tudom lehetséges e ilyen kis méretű göbnél is hogy esetlegesen súlyos betegséget hordozhat magában? Gondolom, hogy fel kell keresnem egy hozzá értő endokrinologust. Ha pedig így teszek mennyi a valószínűsége annak, hogy el fog küldeni szövettanra? Köszönöm a segítségét! További szép napot!:)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Ezt a méretű göböt egyelőre csak uh vizsgálattal követni kell. Egyéb teendő nincsen. Ezt fogja tenni az endokrinológus is.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. február 18., 16:23; Megválaszolva: 2015. február 26., 18:49
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...