pajzsmirigy

Tisztelt Doktornö! Szeretném a segitségét kérni mivel 20 éve mütöttek toxikus diffus golyvával, ezután sokáig pajzsmirigy tulmüködésem volt. Majd következett egy nyugodt idöszak és most 4 éve alulmüködésem van. A pajzsmirigy bal lebenyében van egy hideg göböm. A gyogyszer rendszeres szedése ellenére azt vettem észre magamon, hogy egyre intenzivebben jelentkeznek a tünetek. Sujgyarapodás, bör szárazság, fáradékonyság, kedvetlenség, érdektelenség, levertség, haj hullás és nyelési nehézség. Az ismételt vérvételen a TSH szintem 32.200, szeretnémtudni, hogy elég-e a gyogyszer megemelése vagy esetleg van más lehetöség is a kezelésre? Köszönöm megtisztelö figyelmét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Ez a TSH magas, a gyógyszer jelenlegi adagját meg kell emelni. Ezt beszélje meg mihamarabb kezelőorvosával! Az adag módosítására vélhetően megszűnnek a panaszai.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. február 17., 23:13; Megválaszolva: 2015. február 26., 18:43
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...