cukorterhelés

Kedves Doktornő! Az alábbi vércukorterhelés eredményekről szeretném a véleményét kérni (a vizsgálat hyrsitismus gyanú miatt készült, de a hormon vizsgálatok eredményei még nem készültek el): Glucose terhelés 0 perc: 5, 4 mmol/l Glucose terhelés 60 perc: 4, 4 mmol/l Glucose terhelés 120 perc: 3, 9 mmol/l (ref: 3.30-7.80) Insulin terhelés 0 perc: 15, 8 mIU/l) Insulin terhelés 60 perc: 34, 9 mIU/l Insulin terhelés 120 perc: 26, 6 mIU/l Sajnos egy kicsit problémás volt a mérés lefolyása, mert reggel tejeskávét ittam (kb 1.5 dl tejjel, cukor nélkül) , de munkahelyről telefonáltak, hogy az elkövetkező napokban utaznom kell, így csak ezen a napon tudtam menni vizsgálatra. Így is vissza kellett mennem a vérvételek között, ez gyaloglást és 8 emeletnyi lépcsőzést jelentett 2 alkalommal. Asszisztens figyelmeztetett, hogy ülni kellene, de nem volt megoldható. A fentiek alapján mennyire lehet egzaktul kiértékelni az eredményeket? Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza menses témában

Tisztelt kérdező!

Önnek nincsen cukorbetegsége sem és inzulinrezisztenciája sem.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. február 12., 08:59; Megválaszolva: 2015. február 15., 09:43
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
LH/FSH arány
Kedves Mónika, Jelenleg egyedülálló és egyelőre gyermektelen, 37 éves nőként a ciklusom felborulása miatt fordulok Önhöz. A korábban viszonylag...
Vélemény
Kedves Doktornő! Kérném véleményezze az alábbi értékeket. Ciklus 3.nap PRL 169 mU/l (132-498) FSH 7, 6 U/l (3, 5-9, 2) LH 10, 4 U/l (1...
Lehet-e gyerekem?
Tisztelt Doktornő! Pubertáns korom óta szabálytalan a menstruációm. A nőgyógyászom elküldött egy hasi ultrahangra, ahol azt állapították meg...
menstruacios problemak
legelso menstruaciomtol kezdve soha nem volt beallva rendesen volt hogy jott normalisan volt hogy 3 honapig semmi.nogyogyaszom fogamzasgatloval kezelt amig...
laboreredmények mire utalnak
Tisztelt Doktornő! Nekem egy olyan problémám volna hogy két évvel ezelőttig szedtem fogamzásgátló gyógyszert addig renszeresen megjött a...