Kezeletlen pajzsmirigy alulműködés alatti teherbeesés veszélyes a babára?

Tisztelt Doktornő! Autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van. Az első leletemnél az fT3 és fT4 eredményeim rendben voltak, az A.TPO 1000 míg a TSH 9, 34 volt. Napi 1 Euthyrox 50-et kaptam rá, ami nem volt elég így hétköznap az 50-es és hétvégén a 75-ös tablettát kellett szednem, ezzel viszont túl alacsony értéket kaptunk. Most visszaálltam a napi 1 50-esre, azóta még nem volt vérvételem. A párommal már nagyon szeretnénk babát, emiatt írtam önnek. Tudtommal a TSH-nak 2 alatt kellene lennie, hogy minden rendben legyen, és a teherbeesés valószínűsége így lenne a legnagyobb. A kérdésem az lenne, hogy ha teherbeesnék egy viszonylag magasabb érték mellett, a babának lehet-e baja? (Mondjuk az első laborom eredményével) Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Szabó Kinga

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Akkor essen teherbe, ha jó a pajzsmirigy funkciója, hiszen a baba csak öntől kaphat pajzsmirigy hormont az első harmadban. Ere pedig az agy fejlődésében elengedhetetlen szerepe van.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. január 29., 14:14; Megválaszolva: 2015. január 29., 20:20
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték