Hová fordulhatnék még túlzott szőrnövekedés miatt?

Tisztelt Doktornő! Az elmúlt évben szőrnövekedést tapasztaltam magamon, a hasamon, az ujjaimon és a karomon lett dúsabb a szőrzet. (Pihékről van inkább szó.) Ugyanekkor a bőröm nagyon aknés volt, azelőtt is bár sokkal kisebb mértékben és hullani kezdett a hajam. Amit tudni lehet rólam, hogy elég vékony vagyok, 175 cm és 54 kg. Eszek rendesen, de sajnos nehezen jönnek fel rám a kilók. Ebben az időszakban nagyon stresszes voltam különböző okok miatt. Elmentem endokrinológushoz, aki vérvétellel a következő értékeket állapította meg. (Lejjebb írom majd) Cypromix tablettát kaptam a kezelésére, a hajam már nem hullik, nagyon szépen dúsul és nő is. A pattanásaim megszűntek és ritkán van rajtam 1-1. A szőrnövekedés is lelassult azt vettem észre és nem dúsul. Szőke szőrökről van egyébként szó. Ön mit gondol ezekről az értékekről? A menstruációmról annyit, hogy nagyon rendszertelen volt. E2: 94, 1 ng/L Referenciatart.: 43, 8-211 PRL: 17, 96 ug/L Ref.: 3, 4-29, 9 Progeszteron: 7, 18 ug/L Ref: 4, 7-27 T: 0, 781 nmol/L Ref.: 0, 2-7, 9 SHBG: 48, 97 nmol/L Ref: 20-122 Androsztend: 1, 5 ug/L Ref.: 0, 47-2, 68 DHEA-S: 8, 73 umol/L 4, 000-11, 000 Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza hirsutismus témában

Tisztelt kérdező!

Az eredményei rendben vannak.

Még pajzsmirigy funkciót érdemes lenne vizsgálni.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. január 27., 21:00; Megválaszolva: 2015. január 29., 20:15
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték