Hová fordulhatnék még túlzott szőrnövekedés miatt?

Tisztelt Doktornő! Az elmúlt évben szőrnövekedést tapasztaltam magamon, a hasamon, az ujjaimon és a karomon lett dúsabb a szőrzet. (Pihékről van inkább szó.) Ugyanekkor a bőröm nagyon aknés volt, azelőtt is bár sokkal kisebb mértékben és hullani kezdett a hajam. Amit tudni lehet rólam, hogy elég vékony vagyok, 175 cm és 54 kg. Eszek rendesen, de sajnos nehezen jönnek fel rám a kilók. Ebben az időszakban nagyon stresszes voltam különböző okok miatt. Elmentem endokrinológushoz, aki vérvétellel a következő értékeket állapította meg. (Lejjebb írom majd) Cypromix tablettát kaptam a kezelésére, a hajam már nem hullik, nagyon szépen dúsul és nő is. A pattanásaim megszűntek és ritkán van rajtam 1-1. A szőrnövekedés is lelassult azt vettem észre és nem dúsul. Szőke szőrökről van egyébként szó. Ön mit gondol ezekről az értékekről? A menstruációmról annyit, hogy nagyon rendszertelen volt. E2: 94, 1 ng/L Referenciatart.: 43, 8-211 PRL: 17, 96 ug/L Ref.: 3, 4-29, 9 Progeszteron: 7, 18 ug/L Ref: 4, 7-27 T: 0, 781 nmol/L Ref.: 0, 2-7, 9 SHBG: 48, 97 nmol/L Ref: 20-122 Androsztend: 1, 5 ug/L Ref.: 0, 47-2, 68 DHEA-S: 8, 73 umol/L 4, 000-11, 000 Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza hirsutismus témában

Tisztelt kérdező!

Az eredményei rendben vannak.

Még pajzsmirigy funkciót érdemes lenne vizsgálni.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. január 27., 21:00; Megválaszolva: 2015. január 29., 20:15
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Tisztelt Dr. Nő! 25 éves férfi vagyok! Az elmúlt 1 évben 17 kg-t fogytam. 2014-ben véletlen kerültem endokrinológushoz nagy fejfájások miatt....
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Tisztelt Doktor (nő)! Nagyon stresszes időszak után (családi gondok, nagyszülő halála, covid betegség) nem jött meg a menstuációm, a...
Szelén szedése
Kedves Doktornő! Eddig Béres Vital szelént szedtem, amit autoimmun pajzsmirigybetegségre javasoltak anno. Most nem lehet kapni, ezért egy patika által...
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Tisztelt Doktornő, Szubklinikus pajzsmirigy alulműködésre 2 hónapja 25 mg Eutirox-ot szedek, mert szeretnék teherbe esni. (TSH enyhén emelkedett...
Pajzsmirigy antitest érték
Kedves Doktornő! Pajzsmirigy érték vizsgálatokat végeztettem, mely értekek a következők: -TSH: 1,46 ref: 0,35-4,9 -T3: 4,1 ref: ...