Re. Cortisol

Tisztelt Doktornő! A következő laboreredményeim vannak: Re.Cortisol: 1, 10 ug/dl Ref tartomány: 3, 7-19, 4. ACTH 13, 50 pg/mL Ref. tartomány: 4, 7-48, 8 (tehát ez rendben van) Progesteron: 0, 2 ng/mL RT: follic fázis: 0-0, 3, luteális fázis: 1, 2-16, menopausa: 0-0, 2 TSH: 1, 39 miU/L Rt: 0, 35-4, 94 Szabad T3 2, 06 pg/mL RT: 1, 71-3, 71 Szabad T4: 0, 71 ng/dl RT: 0, 7-1, 48 Estradiol: 69 RT: follic fazis: 21-251, középidő: 38-649 luteális fázis 21-312 menopausa 28 alatt FSH: 3, 5mU/mL ref tart. follic fazis: 3-8 Középidő: 2, 5-17 luteális fázis-, 1, 4-5, 5 menopausa 26, 7-133 LH: 2, 8 mu/mL ref tart: follic fázis 2, 4-6, 6 középiudő 9-74 luteális fazis 0, 9-9, 3 menopausa: 10, 4-65mu/ml Prolactin: 6, 63 RT: 5, 2-26, 5 Ezen kívül Se Fe: 6, 1 rt 10-26 (ez a vas ha jól tudom) Karbamid: 11, 6 rt: 2, 6-9 LDH: 516 rt: 200-460 Bizonyos értékek nem endokrinológiához tartoznak kifejezetten, ezért elnézést kérek, bár endokrinológus kérte a vérképet. Tavaly novemberben készült.. mostanra lett meg az eredményem. Nem volt menstruációm egy évig, a tavaly nyári eredményekhez képest javultak az értékeim, talán a progesteron ami ugyanannyi, illetve ezt a Cortisolt akkor nem nézték csak most. Nem tudom az baj-e hogy ilyen alacsony, illetve az LDH miatt kell esetleg aggódnom? Azóta egyébként decemberben megjött normális hosszúságú volt. Most januárban még nem. Áprilisra kaptam csak időpontot, hogy a leletet megmutassam.. Addig is szeretnék tájékozódni. Köszönöm szépen előre is a válaszát! Tisztelettel Kimira

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza menses témában

Tisztelt kérdező!

A kortizol szint erősen függ a mintavételi időponttól, így első körben csak ismétlést javasolnék korán reggel, pl. 7 órakor.

A karbamid szint emelkedett, több folyadékot fogyasszon.

A vas szintje alacsony, ezt pótlással tudja rendezni.

Vélhetően nincs mindig peteérése, ezért lehet rendszertelen a mensese, e miatt kivizsgálást javaslok.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. január 15., 22:52; Megválaszolva: 2015. január 21., 22:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Tisztelt Dr. Nő! 25 éves férfi vagyok! Az elmúlt 1 évben 17 kg-t fogytam. 2014-ben véletlen kerültem endokrinológushoz nagy fejfájások miatt....
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Tisztelt Doktor (nő)! Nagyon stresszes időszak után (családi gondok, nagyszülő halála, covid betegség) nem jött meg a menstuációm, a...
Szelén szedése
Kedves Doktornő! Eddig Béres Vital szelént szedtem, amit autoimmun pajzsmirigybetegségre javasoltak anno. Most nem lehet kapni, ezért egy patika által...
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Tisztelt Doktornő, Szubklinikus pajzsmirigy alulműködésre 2 hónapja 25 mg Eutirox-ot szedek, mert szeretnék teherbe esni. (TSH enyhén emelkedett...
Pajzsmirigy antitest érték
Kedves Doktornő! Pajzsmirigy érték vizsgálatokat végeztettem, mely értekek a következők: -TSH: 1,46 ref: 0,35-4,9 -T3: 4,1 ref: ...