Nyirokcsomó

Tisztelt Dr.! Pár napja a lágyéki nyirokcsomóim mindkét oldalon megvoltak kicsit duzzadva nyomásra fájtak, azóta ezek elmúltak de most a hasamban érzek pár kemény kis dudort amik nyomásra szintén érzékenyek. Lázam nincs, a közérzetem is jó. 2-3 hónappal ezelőtt szintén ilyen panaszaim voltak, lágyékban, hónaljban, es a nyakamban is megnagyobbodtak a nyirokcsomók és nyomásra fájtak, fáradékony, étvágytalan voltam és ekkor lázam is volt, elmemtem a háziorvoshoz vérvételre ahol kiderült hogy pajzsmirigy alulműködésem van TSH- 4.720 mIU/L az orvos beutalt Pajzsmirigy ultrahangra aminek az eredménye: kisebb pajzsmirigy, göbök nélkül, endokrinológusnál is jártam a diagnózis: Hypothyreosis, k.m.n. és pajzsmirigy sorvadás (szerzett) , azóta erre gyógyszert szedek 50mg Letroxot. A kérdésem az lenne hogy ennek a mostani dudoroknak köze lehet a pajzsmirigy alulműködéshez vagy valami más állhat a háttérben? Nagyon megvagyok ijedve hogy valami komoly baj van.Vérvételre legközelebb januárban megyek ahol viszgálják majd a Tsh, T3, T4, anti-TPO szintet is. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza nyirokcsomók témában

Kedves Kérdező!

A nyirokcsomók fájdalmas megnagyobbodása és a láz nem függnek össze a pajzsmirigy alulműködéssel. Valószinű vírusfertőzés áll a háttérben. Gondolom az előző vérvétel során a TSH-n kivül nem volt egyéb kóros eltérés, igy remélhetőleg nincs komolyabb baj.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. december 24., 09:40; Megválaszolva: 2014. december 30., 20:20
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték
Terhességi pajzsmirigy értékek