pajzsmirigy alulműködés

Tisztelt Doktornő! 2010-ben terhességem alatt a magas TSH miatt elkezdtem szedni a Letrox-ot, azóta is szedem, mert az orvos azt mondta, hogy onnantól egész életemben szedni kell. Érdeklődnék, hogy ez valóban így lehet-e, és folyamatosan kell-e szednem és nem káros-e ez a májnak nagyon. Járok kontrollra félévente, mindig a határértéken belül van. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

nem káros a májra, és ha a hormonszedés mellett van rendben a hormonszintje, akkor szüksége is van rá. Ezzel csak azt a hormonmennyiséget viszi be a testébe, amit az ön pajzsmirigye nem tud megtermelni. Sajnos valószínűleg élete végéig kell szednie.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. december 13., 17:10; Megválaszolva: 2014. december 18., 22:32
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték