Aknék a nyakon

Tisztelt Dokktornő! Amiatt keresem, mert a nyakamon és az állkapcsom vonalában gyulladt aknék csúfítanak jó ideje, mostanában rosszabbodott. A tünetek főleg a bal oldalon látványosak. Terhességem előtt szedtem fogamzásgátló tablettákat ésa bőröm szép volt, előtte viszont az egész arcomon sok pattanásom volt, nyakamon soha. A terhesség alatt jelentek meg először a nyakamon, a 20. héttől kezdtek spontán gyógyulni és kb. a szoptatásig szép volt a nyakam. Arcomon most sincsenek aknék. A szoptatás befejezésével kezdtek újra felbukkanni (már lassan 3 éve) azóta szenvedek velük. Ha a ciklusom rendben van, enyhébbek a tünetek, de a ciklusomat gyógynövénykivonattal kell segítenem (most nem szedek ilyen szert) . Talán a mostanában szedett gyógyszerek sem segítenek éppen... Körzeti orvos tud beutalni endokrin rendelésre? Bármi észrevételt szívesen veszek. Köszönettel! Felixbaba

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza Akne témában

Tisztelt kérdező!

nemi hormon statusának felmérése indokolt lehet, különösen a férfi hormon szinteket lenne érdemes vizsgálni önnél. Endokrinológus felkeresését javaslom.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. december 02., 15:50; Megválaszolva: 2014. december 07., 15:21
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Prolactin és mellékvese
Fülcsengés hormonális gondoktól?
Szelén szedése
Jód tartalmú magzatvédő vitamin
Pajzsmirigy antitest érték