Babatervezés - magas TSH és prolaktin szint akadály lehet?

Kedves Doktornő! Két éve próbálkozunk babával, eddig sikertelenül.... a menstruáció 2. napján vett labor értékeimre a nőgyógyászom azt mondta, hogy tökéletes, de véleményem szerint a TSH és a Prolaktin szintem is magas /úgy tudom h babához a TSH jó ha legalább 1, de minimum 2 alatti értéken van, a Prolaktin normál értékét nem ismerem/ Csatoltan küldeném a 2014.11.17-n készült hormon leletemet, amely a ciklus 2. napján készült hétfőn (a vérzésem szombat délután kezdődött, így a vasárnapot számoltam a ciklus első napjának) Jelenleg ez a második hónapom cickafark-palástfű teával (ovukor váltok cickafarkról palástfűre) A nőgyógyászom endometriózis gyanút is megállapított, amellyel kapcsolatban 2015. január 30-n megyek a Sote I. számú klinikájára további kivizsgálás céljából. A 6. ciklusnapon 2014.11.20-i készült UH leletem az alábbiakat tartalmazza: MSZNUT protokoll szerint végzett vizsgálat. Vizsgálat során kp. telt hólyag, falai épek. Épnek imponáló perineum. Uterus sagitális átmérője 32 mm. Az endometrium vastagsága: 5mm Bal oldali ovariumban 28 mm-es sűrű bennékű cysta van. A jobb oldalon egy 23 mm átmérőjű cysta ábrázolódik. Douglasban folyadék nincs. Kismedencében kóros terime nem ábrázolódik. 3 héttel ezelőtti UH-n a doki látott egy 5 mm-es cisztikus pókhálószerű képződményt, ami a mostani UH felvételemen már nem látszott. Az lenne a kérdésem, hogy a leleteim alapján szükséges lenne e bármilyen gyógyszeres kezelés, illetve endokrinológus szakember felkeresése? Ha gyógyszeres kezelés szükséges, akkor milyen gyógyszerekre lenne szükségem és miért? Vagy esetleg amennyiben lehetséges a probléma megoldása homeopátiával, milyen gyógynövény kúrát javasolna? Olvastam az orbáncfű tea és a barátcserje kapszula jótékony hatásait az FSH és magas prolaktin szintre, ennek szedése nem lenne gond a cickafark-palástfű tea mellett? Az utolsó két ciklusom 31 nap volt, 18. napi ovulációval, illetve 35 nap volt, 21. napi ovulációval. Köszönettel: Anrelia

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy lelet témában

Tisztelt kérdező!

Ezek az eredmények véleményem szerint nem lehetnek gátjai a terhességnek, így a nőgyógyászati kivizsgálást indokoltnak tartom.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. november 22., 14:17 ;Megválaszolva: 2014. november 23., 21:53
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy
Tisztelt Doktornő! Ön szerint mi a teendő ha a következő az eredmény? FT4: 2.95 TSH: 0.004 Alulmüködik a pajzymirigyem? Milyen gyógyszert...
Vélemény/javaslat kérése.
Tisztelt Doktornő! Úr! A mellékelt leletekről szeretném kikérni a véleményét, illetve javaslatát! Megtisztelő válaszát előre is...
pajzsmirigy túltermelés
A háziorvosom pajzsmirigy túltermelés gyanúja miatt elküldött a laborba, ahol a TSH-m 0.172 lett. Sajnos időpontot kellett kérnem a szakorvoshoz...
pajzsmirigy túlmüködés
Tisztelt szakértő! A változó kori problémáimmal egy időben pajzsmirigy túltengést is megállapítottak. Állandóan feszült és ideges vagyok...
Pajzsmirgy ultrahang értelmezése
Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Pajzsmirigy vizsgálaton estem át. Szeretném a véleményét kérni, hogy mit jelentenek ezek az eredmények. Az ultrahang...