pajzsmirigy alulműködés

Tisztelt Orvos! Két hónapja vannak ízületi fájdalmaim. Először a bokám fájt, de az már rendbejött, appranax-al, amit 3hétig szedtem napi 1100mg-ot, talpbetéttel, amit ortopéd írt fel. Két hétre rá a csuklóim kezdtek fájni, meg az újjaim, nyakam, vállaim, könyököm. Mintha vándorolna. A vérképem teljesen normális csak a húgysavam magas kicsit:426. Vérsüllyedés:5 CRP:1 A röntgen nem mutatott semmit a bokámon. A kezeimről készült röntgen sávos mészszegénységet mutat mindkét kezeimen a lelet szerint, és finom kopást a jobb csuklómban. Az orvosom mivel gyulladás nincs, és duzzanat sincs, elvetette a reumát. A neurológusom/pszichiáterem/ újabb vérvizsgálatot kért. Én viszont egyre jobban kétségbeesem, mert soha nem voltak ilyen godjaim, pláne nem hónapokig/2/. A lyme kórt kizártuk. Lehetséges, hogy ezek az ízületi fájdalmak a reumatoid artritis előszelei? Illetve egy reumatológus felvetette, hogy a pajzsmirigyem okozhatja a problémát. Ezt kérem kifejtené nekem? Hiszen jók a hormonértékeim, és szedem az l-thyroxint. Hálás köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a ízületi fájdalmak témában

Tisztelt kérdező! Ha a pajzsmirigy hormonszintek jók, akkor értelemszerűen ez nem lehet az oka panaszainak. Reumatoid arthitis irányában viszont valóban érdemes lenne vizsgálódni, és a mésszegénység miatt lisztérzékenységre is javasolnék szűrővizsgálatot. E mellett góckutatás is szóba jön, hogy nincs-e a szervezetban valahol egy krónikus fertőzés.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. június 06., 20:35; Megválaszolva: 2014. június 09., 17:46
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése