hormonális betegségek

Tisztelt doktor úr/nő! Kétgyermekes anyuka vagyok, eddig nem voltak hormonális problémáim. A menstruációm teljesen rendben van, bár pár hónapja erősebb a megszokottnál, előtte nagyon erős fejfájásom és hasi görcseim vannak, de rendszeres, és pontos. Kb.két hete furcsán érzem magam. Fáradékony vagyok, a melleim feszülnek, időnként erős szívdobogásom és légszomjam van, enyhe szédelgést, és néha nagyon enyhe émejgést érzek. A melleimből nyomás hatására pici tejcseppek jelennek meg, mint szülés előtt. Mindezek alapján szinte bizos lennék benne, hogy terhes vagyok, de a menstruációm most is két nap késéssel de normálisan megjelent, nem csak barnás váladék formájában, hanem vérzés formájában.Bár a fejfájás most elmaradt, ami korábban sem volt nagyon jellemző csak az elmúlt pár hónapban. Lehetséges-e, hogy mégis terhes vagyok, vagy csak hormonális hatásra van pár csepp tej a mellemben? Pusztán kíváncsiságból nyomtam meg, mert annyira fájt, és nagyon meglepődtem a megjelenő tejcseppen. De mivel hasonlóan érzem magam, mint az első terhességemnél, ezért gyanakodtam, de akkor miért jött meg rendesen a menstruációm? Végezzek tesztet, vagy menjek rögtön orvoshoz? Ha igen hova? Első körben nőgyógyászhoz, vagy a háziorvosomhoz? Olvastam a prolaktin tultermelésről, erről lehet-e szó, vagy mégis terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a tejelválasztás témában

Tisztelt kérdező! Végezzen el egy terhességi tesztet. A terhesség elején nem ritka, hogy barnás pecsételés még megjelenik a várható menses időpontja körül. A további teendők a teszt eredményétől függenek.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. május 31., 09:11; Megválaszolva: 2014. június 03., 20:41
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése