Megfelelő érték?

Tisztelt Hölgyem/Uram! 10 éve járok endokrinológushoz, kb.2 éve nem jó a labor értékem, a Tsh 4, 2 volt erre kaptam 50 mgr Letroxot, majd fél év múlva, a következő labornál az értékem 5, 2 volt, erre 75 mgr-ot kaptam, az utolsó eredményem 6, 8 erre 100 mgr-ot szedek.174 cm magas és már 116 kg vagyok, a gyógyszerek szedése előtt semmilyen tüneteim nem voltak, több emberrel beszéltem már akik szerint, az én értékeim nem indokolták volna a gyógyszer szedését.Szeretném elhagyni a gyógyszert, mert a tüneteim egyre rosszabbak, és ezt hiába is mondom az endokrinológusnak. A kérdésem az lenne, hogy mi a normál érték, és miért kaphattam ilyen nagy adag gyógyszert, illetve hogy abba hagyhatom-e? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a TSH témában

Tisztelt kérdező! Mivel az ön TSH értéke még a hormonpótlás mellett is fokozatosan emelkedett, bizony szüksége volt és van is az egyre emelkedő hormonpótló gyógyszeradagolásra. Ennek hiányában ön még jobban elhízna, és a pajzsmirigy alulműködés egyéb tünetei is megjelenének. Halgasson endokrinológusára, aki vélhetően még további emelést is javasolhat önnek. A szükséglet növekedése a betegség természetéből adódik.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. május 24., 18:26; Megválaszolva: 2014. június 03., 20:27
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás