Inzulin terhelés

Tisztelt Doktornő! Három pontos inzulinrezisztencia vizsgálatom eredményének értelmezésében kérem segítségét. Az értékek: Éhgyomri glucose: 5, 3 mmol/l Ehgyomre inzulin: 61, 7 mIU/L 60 perces glucose: 5, 6 mmol/l 60 perces inzulin: 63, 9 mIU/L 120 perces glucose: 5, 8 mmol/L 120 perces inzulin: 65, 8 mIU/L Az inzulin értékek magasak, a HOMA index 14, 53. Mi a további teendő? Köszönöm válszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a inzulinrezisztencia témában

Kedves Kérdező! Az éhomi vércukor és inzulinszint alapján számolt HOMA index alapján ön inzulin-rezisztens(IR). A 60 és 120 perces értékeknél érdekes, hogy az inzulinszintek nem emelkedtek meg az éhomihoz képest. Nem tudom hol és hogyan történt a vizsgálat, mindenesetre a görbe lefutása nem szokványos. Korrekt véleményt csak a teljes eset és körülmények ismeretében lehet mondani. Mennyi az ön súlya, mi miatt történt a vizsgálat, hogyan táplálkozott előtte? stb. IR esetén fontos a rendszeres testmozgás ( legalább heti 3x1 óra aerob mozgás) és a kisebb vércukorszint-emelkedést okozó un. alacsony glikémiás indexű ételek ( GI diéta) fogyasztása.

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. április 18., 14:14; Megválaszolva: 2014. április 21., 21:16
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése