Pajzsmirigy műtét szükséges-e, vagy egyelőre nem?

Pajzsmirigy göbök 3 éve nőnek, jelenleg 2, 5 cm-es, meszet tartalmazó hideg göböt és több kisebb göböt találtak. Biopszia negatív. Légcsövet pár mm-rel eltolja balra. TSH tökéletes. Panaszom nincs, néha picit rekedt vagyok, de ez semmi gondot nem jelent. Műtétet javasolt az endokrinológus, a belgyógyász házi orvos szerint teljesen felesleges. Mit tegyek? Egy esetleges műtét a nyaki sérvre nem lesz-e rossz hatással?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a struma témában

Tisztelt kérdező! Önnek kell dönteni a panaszai alapján. Nem életfontosságú a műtét, de mivel a légcsövet eltolja és rekedtséget okoz, szóbajön.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. április 03., 16:01; Megválaszolva: 2014. április 14., 19:30
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése