pajzsmirigy túlmüködés

Tisztelt szakértő! A változó kori problémáimmal egy időben pajzsmirigy túltengést is megállapítottak. Állandóan feszült és ideges vagyok, emellett ízületi és nyaki fájdalmaim vannak. Gyakran a pulzusom felszalad 100 körüli értékre. Egyik orvosom a Metothyrint ajánlotta, napi 1 szem szedése mellett. A másik azt javasolta, hogy egyenlőre még ne szedjem, mert szerinte idegi alapon van az érték és ez visszaállhat gyógyszer nélkül is, ha megnyugszom. értékeim: 2013.03.27 TSH...2, 790 2013.09.02 TSH...0, 020 szabad T4 23, 85 2013.10.07 TSH..0.050 szabad T4...14.59 2013.11.26 TSH..0.030 szabad T4...20.45 Ultrahangos vizsgálat alapján kóros nyaki nyirokcsomó nem látható, jobb lebeny: 12x14x30mm benne 5 és 11mm-es echoszegény solid göb van. bal lebeny: 13x13x38mm homogén, densitása megtartott. Az isthumus: 2, 7mm Kérdésem: 1. Szükséges-e a gyógyszer szedése, vagy a mellékhatásai miatt más gyógyszert javasol? 2. Xanax, és Concor szedése a tünetek enyhítésére ajánlható-e? 3. A menopauza említett tüneteire mit ajánlana? Tisztelettel és köszönettel

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy lelet témában

Tisztelt kérdező!

Önnek ún. subklinikus pajzsmirigy túlműködése van, erre sokszor elég ha csak béta-blokkolót adnak. (Ez önnek a Concor tabl.) Mindenesetre szoros követés szükséges, mert ha rosszabbodnak az értékek, akkor feltétlenül javasolt a Metothyrin kezelés.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. december 16., 15:19 ;Megválaszolva: 2013. december 20., 14:05
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Babatervezés - magas TSH és prolaktin...
Kedves Doktornő! Két éve próbálkozunk babával, eddig sikertelenül.... a menstruáció 2. napján vett labor értékeimre a nőgyógyászom azt...
Pajzsmirigy
Tisztelt Doktornő! Ön szerint mi a teendő ha a következő az eredmény? FT4: 2.95 TSH: 0.004 Alulmüködik a pajzymirigyem? Milyen gyógyszert...
Vélemény/javaslat kérése.
Tisztelt Doktornő! Úr! A mellékelt leletekről szeretném kikérni a véleményét, illetve javaslatát! Megtisztelő válaszát előre is...
pajzsmirigy túltermelés
A háziorvosom pajzsmirigy túltermelés gyanúja miatt elküldött a laborba, ahol a TSH-m 0.172 lett. Sajnos időpontot kellett kérnem a szakorvoshoz...
Pajzsmirgy ultrahang értelmezése
Tisztelt Dr. Fáklya Mónika! Pajzsmirigy vizsgálaton estem át. Szeretném a véleményét kérni, hogy mit jelentenek ezek az eredmények. Az ultrahang...