• Csak hormon a megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves webdoktor! A problémám a következő:24 éves vagyok, 3 éve nem szedek fogamzásgátlót, és a gyógyszer abbahagyása utáni tünetek azóta sem rendeződtek.(rendszertelen menstruáció, fokozottabb szőrnövekedés)A vér-és ultrahangos vizsgálatok a PCO-t kizárták, a mellékvese-, pajzsmirigy- és agyalapi mirigy hormonjaival is minden rendben van. (megnézték a TSH, inzulin, FSH, LH, prolaktin és DHEA-S értékeket is)Viszont az ösztrogén és a progreszteron szintem alacsony,(25pg/ml,5. napon;illetve 0,8nmol/l 20.napon) a tesztoszteron viszont 3,6nmol/l volt.(egyébként vékony testalkatú vagyok,figyelek az egészséges életmódra)A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben milyen megoldások jöhetnének szóba, ha nem szeretnék hormonokat szedni? A választ előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Amennyiben a PCO diagnózisa minden kétséget kizáróan elvethető (bár ez elég ritka eset a gyakorlatban), még több, azonban a PCO-nál ritkább kórkép is szóba jöhet az ilyen jellegű tünetek esetén. Ezek kizárása illetve igazolása részletesebb nőgyógyászati és endokrinológiai vizsgálatokat igényel. Fentiek miatt sajnos igazándiból nem tudok megnyugtató választ adni a kérdésére sem a rendelkezésre álló információk alapján. Nem meglepő, hogy tünetei fogamzásgátló szedését követően sem rendeződtek, amely ilyen esetekben köznapi
        szóhasználattal élve "tüneti terápia", átmeneti megoldás volt - így továbbiakban nem is javaslom szedését.
        Mindenképpen olyan szakemberhez kell fordulnia, aki korrekten végigviszi a kivizsgálását - ami az Ön részéről is türelmet igényel majd.

        Tisztelettel:  Dr. Balogh Imre  endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-22 22:16:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 14:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés