Diabetes insipidus megváltozott tünetegyüttes

Kedves Szakértő! 4 éves koromban diganosztizáltak nálam centrális diabetes insipidust. Nem előzte meg semmilyen műtét, az orvosok csak tippeltek a két egymást követő lázgörcsre ami valamennyivel (nem közvetlenül) előtte történt. A kórlapon a kialakulás okának tisztázatlan előzmény van megadva. Annak rendje és módja szerint kaptam is gyógyszert, Minirint, ami akkor még szuriban létezett, majd orcseppként majd később jött be az orrspray. A napi adagon folyamatosan csökkenteni kellett ahogy nőttem, 18 éves korom óta napi 1 van megadva. A jelentkező tünetek mindig a szomjúságérzettel kezdődtek, onnan is éreztem ha volt hogy 2 kellett egy nap. 20 éven keresztül innen tudtam hogy szükségem van rá. Most egy két napja arra lettem figyelmes hogy sűrűbben ki kell mennem wc-re (mint amikor nem vettem be a gyógyszert), de a szomjúságérzetnek semmi nyoma nem volt. A vizelet színe is normális volt, egy nagyon kicsit halovány csak. Nem tudtam hova tenni, de azért egy idő után mindenesetre bevettem a gyógyszert és visszaállt a normál állapot. Mióta ez történt a szomjúság érzet azóta sem jelentkezik, csak hogy kicsit sűrűbben megyek (megjegyzem fele olyan sűrűn mint előtte és kevesebbet is tudok). A gógyszert ugyanúgy rendesen szedem, nem változtattam semmit az életvitelemen ami előidézhette volna. Folyadékot normális mennyiségben iszom. Azt szeretném kérdezni, lehetséges-e, hogy a most beállt állapot a gyógyulásom jelzője? Az orvosom régről mesélte, hogy voltak akik kvázi 'kinőttek' belőle, történhet most ez nálam? Szeretnék elmenni orvoshoz megnézetni mindenképpen, csak előtte esetleg kapni egy szakvéleményt, hogy mégis el tudjam ezt helyezni valahova. Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a Diabétesz témában

Tisztelt kérdező! Nem tartom túl valószínűnek, hogy kinőtte volna DI-t, de mindenképpen javasolnám, hogy endokrinológiai szakrendelést keressen fel.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. július 15., 15:31; Megválaszolva: 2013. július 16., 22:14
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy