• Endokrinológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 4 évig pajzsmirigy túlműködésem volt. 2007 óta tünetmentes vagyok. A mostani leletem: TSH 4,907 mu/L. Ez most mit jelent? Köszönettel: Tündérke

        WEBBeteg szakértő válasza a pajzsmirigy túlműködés témában

        Kedves Tündérke!

        Jelenlegi TSh értéke és tünetmentessége azt sugallja, hogy pajzsmirigy működése jelenleg normális - a vérkeringésbe elegendő hormon kerül a pajzsmirigyből. Ám nem árt negyed év elteltével (illetve ha tünetek vannak, akkor már korábban is) egy kontroll TSH-t nézni, mert ez a jelenlegi érték is inkább már az alulműködés irányába mutat. Egyes, korai fázisban túlműködéssel járó pajzsmirigy betegségek ugyanis nagyon gyakran később alulműködésbe mennek át.

        Tisztelettel:  Dr. Balogh Imre   endokrinológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-21 16:40:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 13:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: