Tesztoszteron szint

Azért fordulok Önökhöz, mert 24 éves férfi létemre úgy érzem, hogy még mindig a serdülőkoromat élem. Annak ellenére, hogy a nemi jellegek kialakultak, és nincsenek szexuális nehézségeim, a végtagjaimon és a törzsemen egyáltalán nincs szőrnövekedésem, valamint az arcszőrzetem is minimális a koromhoz képest. Ezen kívül pedig - bár magas vagyok - vékony a testalkatom, és lassú az izomnövekedésem. Attól félek, hogy gond lehet a hormonháztartásommal, esetleg alacsony a tesztoszteron szintem. A kérdésem, hogy ilyesmi előfordulhat-e, és betegségként, vagy problémaként kell-e kezelnem? Válaszukat várom és köszönöm!

Dr. Fáklya Mónika válasza tesztoszteron témában

Tisztelt kérdező!

Erre egy módon tudhatja meg a válasz, méretnie kellene nemi hormon szintet. Ha ez rendben van, akkor alkati dologról lehet szó.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. április 13., 19:39; Megválaszolva: 2013. április 15., 17:33
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Javasolt-e valamilyen férfi hormon...
Tesztoszteronszint
Vérkép eredmény
Alacsony tesztoszteron szint
Tisztelt Doktornő! Utóbbi időben libidóm erősen csökkent, fáradékony vagyok, potenciám sem kielégítő. Totál tesztoszteron szintem 7, 950...
Tesztoszteron
Tisztelt Doktornő! Alacsony tesztoszteront mértek (7 nmol/l) , jártam endokrinológusnál aki nebidot-t írt fel, 4 nap után jelentős javulást nem...