Mi lehet a gond?

Kedves Doktor Úr/Nő! Folyamatos haspuffadással szenvedek már körülbelül fél éve. Vékony testalkatú vagyok, de minden étkezés után rendszeresen felpuffadok, némely ételek fogyasztása után hangos gyomorkorgás lép fel. Egy ideig jobb oldali hasi fájdalmaim voltak, majd a napokban a gyomorszájam kezdett el görcsösen fájni. Nem tudok megenni semmilyen szilárd ételt, inkább csak folyósabbakat, mert csak akkor nem görcsölök. Múlt héten voltam vérvételen, ahol az eredményeim jók voltak, talán egy-két eredmény volt magasabb a normálnál, de az orvos szerint ezek egyáltalán nem veszélyes értékek. Mai napon voltam hasi ultrahangon, ahol szintén minden rendben volt, a májammal és az epéimmel sincs probléma. Körülbelül fél éve kezdődött ez a probléma, mióta fogamzásgátló tablettát szedek. Meglehet hogy emiatt alakult ki valamilyen emésztőrendszeri betegségem? Vagy ezek a tünetek utalhatnak valamilyen ételallergiára is? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza hasi panaszok témában

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne a fogamzásgátlót elhagyni, de ha ez nem szűnteti a panaszokat, akkor gyomortükrözés szükséges, és ha ez is negaítv, akkor az epe és a hasnyálmirigy emésztőenzim termelését kellene megvizsgálni, amit gasztroenterológus tud elvégezni.

Kérdés: 2013. március 09., 12:31; Megválaszolva: 2013. március 11., 09:23
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint