Lehet-e a mellékvesével problémám?

Évek óta váladékozik a mellem, de a leletem /hormonvizsg./ az endokrinológus szerint jók. A prolaktin 17, 9 ng/ml. A TSH is jó Amikben nem vagyok biztos, csak az orvos átsiklott felette, hogy jók-e a következő értékeim? , mivel állandó rosszullétekkel, magasvérnyomás, szédülés, éjszakai éber alvás, félelmek, pánik stb. vannak. Szérum cukor meghat./éhgy/. 4, 7 mmol/l /ref.érték: 3, 6-6, 1/, cukorterhelés 60' 10, 2mmol/l /ref.ért: 3, 6-6, 1/, Cukorterh.120' 10, 0 /ref.érték: 3, 6-6, 0/. Inzulin meghatározása 60' 84, 64 uU/ml /itt nem tüntették fel a ref.értéket. Inzulin meghatározása 102' 113, 66 uU/ml /itt sincs feltüntetve a ref.érték.! / Luteinizáló hormon: 6, 4 mu/ml /ref.érték0, 0-0, 1/, Kortizol /reggeli/: 22, 0 ug/dl /ref.értéket itt sem tüntettek fel! / Ösztradiol meghatározása szérumban 66, 86 pg/ml /itt sem tüntettek fel ref.értéket/ Megjegyzésként a lelet végén szerepel: POCT ÉHGY.GLÜKÓZ EREDMÉNY: 4, 9 MMOL/L. Ezek az eredmények aggasztanak, ill. azok ahol nincs feltüntetve a ref.érték, és nem tudom, hogy az jó-e. Egyébként a koleszterinem is magas, valamint a májfunkció GOT 55U/l, GGT: 135 U/l. Utóbbi időben rettenetesen fáj a derekam, és a jobb lábam szára is. A meleget nagyon nehezen tűröm, sokszor idegesít hirtelen hangos hang, és még sorolhatnám. A hasamra híztam sokat, egyébként vékonynak mondható testalkatú vagyok, és az arcom is szerintem változott, kerekett lett. Már régóta küszködöm a mellfolyással, ami igaz csak nyomásra jön, de azt mondták félévente controll, sok nő küszködik ilyennel. Legutóbb a lat.felső quadránsban elszórtan néhány 4-5 mm-es cysta, és a mamillától kb 4cm-re 8x3x6mm-es jól körülhat.echosz.solid képlet látható. Bo. a lat.felső quadránsban pedig egy-egy 5 mm-es cysta. Az a baj, hogy már nem bízok az orvosokban, mert mindig mindent rendben találnak, csak éppen én nem vagyok jól. Kihez fordulhatnék még? Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Csilla

Dr. Fáklya Mónika válasza hormon vizsgálatok témában

Tisztelt kérdező!

Az ön cukorterhelési eredménye nem igazán jó, ugyanis a terhelés után mért glükóz szintek magasabbak a normálisnál, ez már egy csökkent cukortűrő képességet mutat és az inzulin szintek is megesek. Ezt és a májfunkciós illetve vérzsír értékek eltérését a túlsúlya okozhatja. A reggeli kortizol értéke nem tűnik magasnak.

Mindenesetre panaszai miatt mindenképpen javaslom az endokrinológiai vizsgálatot, de a legfontosabb a túlsúly megszüntetése lenne.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. január 15., 10:43; Megválaszolva: 2013. január 22., 19:49

Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek

Mi a menete egy hormonvizsgálat...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 1 éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését, 7 évig szedtem, de mikor a második ér pattant szét a lábamban, a...
Nőgyógyászati labor értékek
Jo napot kivanok. Azt szeretnem kerdezni hogy ezek a hormon verkep ertekek normalisak? FSH 5.95 mlU/mL LH 18.48 mlU/mL TSH 2.62 microUI/mL PROLACTIN 285.90...
Hormonproblémák
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy éve hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését és azóta 40-42 naposak a ciklusaim. Szeretném ha értékelné a...
Tsh érték és teherbeesés
Tisztelt Doktor Úr! 2013 márciusa óta próbálkozunk a férjemmel, de még nem jött össze a baba. decemberben voltam nőgyógyásznál, aki megnézett...
Vércukor-inzulin
Kedves Doktornő! Éhomi és terheléses vércukor és inzulin laboreredményeim a következőképp alakultak: Glükóz: 0' 4, 7 60' 4, 9 102' 4...