cukorterhelés

Tisztelt doktornő! 2012.02.15-én csinálták az első cukorterhelést.Eredmény: 0: glükóz=5.2, 60'=6.5, 120'=5.9mmol/L inzulin=0'10.9, 60'=40.7, 120'=80.3mmol/l Erre azt mondták inzulinrezisztencia.Kaptam rá merckformin xr 750-et 2*1 naponta. Ma 2013.01.04-én ismét terhelés.0'glükóz=4.6, 120'=8.7mmol/l. Az inzulinra várnom kell. Azt gondolom a 8.7 az sok, amelett hogy egy éve szedem a gyógyszert és betartom a 180g Ch-t naponta.Szeretném megkérdezni önnek mi a véleménye erről? KöszönömUi: Nincs és nem is volt Pco-m Pajzsmirigyalulműködésem van és kicsit magas a prolactin szintem.Előzőre Letroxot, másikra Norprolacot szedek.10éve próbálkozunk a teherbeesésel.7 beültetésen vagyunk túl.Tavasszal készülünk a 4.stimulációra.Lehet hogy ez miatt nem sikrül?

Dr. Fáklya Mónika válasza inzulinrezisztencia témában

Tisztelt kérdező!

Valóban magasabb ez az érék a kívánatosnál. Ha a diétát pontosan tartja és a gyógyszert is szedi, javíthat a helyzeten, ha rendszeres aerob testmozgást végez. Ezt javaslom, és remélem mihamarabb sikerül teherbe esnie.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. január 04., 15:26 ;Megválaszolva: 2013. január 06., 09:31
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Cukorterhelés eredmény
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném kérni a cukorterhelésem kiértékelését, mert kezelőorvosomtól nem kaptam egyértelmű választ. Ezek az...
Inzulinrezisztencia vizsgálat
Tisztelt Doktornő! Teljes gasztroenterológiai kivizsgálást követően (UH, gyomortükrözés, vastagbél tükrözés, széklet tenyésztés) szeretném...
Pajzsmirigy?
Tisztelt Orvosok! 36 éves nő vagyok. Jelenleg 92kg, 159cm. Az elmúlt fél évben kb 25kg ot híztam. Diéta tartásával nem indult be a fogyás. Az...
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Doktornő/Úr! Sajnos már nagyon régóta próbálok lefogyni, azonban minden próbálkozásom sikertelen. Rendszeresen mérem a kalóriát...
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ezek a laborértékek felvetik inzulinrezisztencia gyanúját? 2 pontos terheléses vizsgálat készült. Éhomi Glukóz 5,2...