PAJZSMIRIGY

Tisztelt Dr nö! 2011 ben Golyva műtétem volt, a bal lebenyt teljesen, a jobb lebenyt 50 % távolították el. Az mostani TSH eredményem 0, 080 uIU/al. A kérdésem az lenne, nagyon fáradékony vagyok sokat alszom, a hajam pedig erősen hullik.és vékonyodik. okozhatja e ezeket a tüneteket a pajzsmirigy termelése.Köszönettel

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Érdemes lenne az fT4 szintet is meghatározni. Ha az rendben van, akkor más okot kell keresni a háttérben. Ez a TSH ugyan kilóg a normál tartományból, de a korrekt véleményhez a műtét indikációját és a jelenlegi kezelést is tudni kellene. Endokrinológushoz menjen el!

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. december 12., 09:59; Megválaszolva: 2012. december 19., 17:01
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Endokrinológiai vizsgálati lap...
Gyermek endokrinológia, pajzsmirigy...
Alacsony TSH, de normális T3;T4
Laborcsomag és szakorvosi javaslat...
Van-e autoimmun probléma?
Tisztelt Webbeteg! Lányom 36 éves, 4 feletti (5) TSH értékére (5) háziorvosi tanácsra 2 éve recept nélküli szelént szed, amivel 1,5-2,5 közöttire...