gynecomasthia

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy ultrahangos viszgálat során bebizonyosodott, hogy gynecomasthiám van. 2 éve foglalkozok hobbi szerű testépítéssel, állati eredetű fehérje készítményt illetve nagy dózisú vitaminokat szedek, de szteroidokat sem a múltban sem most nem használtam. Az ultrahangot végző orvos hívta fel a figyelmemet, hogy valószínű a sport illetve a hozzá tartozó kiegészítők okozhatják és ha ezekkel felhagyok magától elmúlik. Eléggé kiábrándító, hogy egy egészségesnek hitt életmód egészség károsodást okozhat, és egyben elkeserítő mert nekem sokat jelentett ez az életmód. Válaszát, tanácsát köszönöm!

Dr. Tomonkó Magdolna válasza gynecomasthia témában

Kedves Kérdező!

Nem a sportolással van a probléma, hanem a táplálékkiegészítőkkel, főleg a nagy fehérje tartalmú készítményekkel. A fizikai aktivitás egyébként is emeli a szervezet hormon szintjeit, fölösleges egyéb készítményeket használni, ha csak nem a kifejezetten nagy tömegű izomzat építésére törekszik.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. november 29., 19:10 ;Megválaszolva: 2012. december 03., 19:21
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Cukoréhség
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás