Pajzsmirigy

Üdvözlöm! Lassan 2 éve autoimmun pajzsmirigy alulműködés alakult ki nálam.kb. fél éve sikerült beállítani, igaz az anti Tpo nem változik.Napi 50 L-thyroxin mellett. TSH: 1, 47 Antitpo: 236 Az anti tpo miért nem változik? Nem kellene lejjebb mennie? Hullámzó tüneteim vannak, néha szédülés, fázékonyság kb.3 hetente változó tünetek...ezt sem értem.. Voltam ultrahangon amely leírása szerint: elszórtan apró cystousos göb figyelhető meg mindkét oldalon.norm echostructurájú norm echoszerk. Ez ad okot aggodalomra? Valamint ha már beállt a pajzsmirigyem miért észlelek tüneteket? Köszönöm válaszát! A.

Dr. Fáklya Mónika válasza autoimmun pajzsmirigygyulladás témában

Tisztelt kérdező!

Az aTPO változása nem várható.

Az uh képe jellemző a betegségére.

Szedje a gyógyszer, és ha a hormonszintek rendben vannak, nincs oka aggodalomra.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. november 24., 12:16; Megválaszolva: 2012. november 29., 15:53
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Krónikus autoimmun thyreoiditis
Tisztelt Doktornő! Azt már tudom, hogy az immunsejtjeim pusztítják a pajzsmirigyem és a vége az lesz, hogy elpusztul ez a fontos szerv, ami az...
Autoimmun
Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, ha valakinek autoimmun pajzsmirigygyulladása van-volt, akkor ez mennyire gyakran terjedhet át más szervre?...
Javasolt-e valamilyen férfi hormon...
Pajzsmirigy gyulladás ultrahangon...
Pajzsmirigy biopszia lelet...