pajzsmirigy

Kedves Doktornő/ Doktor Úr! A laboreredményem alapján a GGT szintem kifejezetten alacsony, a TSH szintem pedig háromszorosa a normál érték felső határának. A háziorvosom elküldött átfogóbb hormonvizsgálatra, viszont annak az időpontja még odébb lesz... Mellette szedek fogamzásgátló tablettát. A kérdésem a következő: a fogamzásgátló tabletta valóban megemelheti a TSH szintet, és ha igen, ilyen mértékben is? Tudniillik régebben a nővérem TSH szintje magasabb volt az átlagnál, de csak éppen, és neki azt tanácsolták ezen a hormonvizsgálaton, hogy hagyja abba a fogamzásgátló szedését, és akkor minden rendbe jön. Rendbe is jött, azóta normális értékei vannak. A választól függetlenül elmegyek a kivizsgálásra, nem hagynám abba csak úgy a tabletta szedését, hogy attól minden megoldódik, és, hogy innentől már nincs is pajzsmirigy alulműködésem. Csak tudni szeretném, hogy mennyire kell számolnom ezzel az eshetőséggel. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigyprobléma témában

Tisztelt kérdező!

Háromszoros TSH emelkedést nem okoz fogamzásgátló tabletta. Endokrinológust keressen fel!

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. november 16., 17:20; Megválaszolva: 2012. november 20., 20:09
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigybetegség
Tisztelt Doktor Nő! Férjem pajzsmirigybetegsége miatt szeretném a tanácsát kérni. 2012. júliusában derült ki a pajzsmirigytúlműködése, az...
Pajzsmirígy elváltozás
Tisztelt Orvosszakértő! Nem régen azért küldtek kivizsgálásra, mert nagyon fájt napokig a fejem. Az egyik vizsgálat megállapította, hogy valamilyen...
Pajzsmirigy alulműködés esetén...
Kedves Doktornő/Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy nemrég -2 hónapja- vérkép vizsgálaton voltam, ahol az alábbi értékek tértek...
pajzsmirigy
Tisztelt válaszoló! A kérdésem a következő: 11 hónappal ez előtt szültem meg a gyermekemet, 7 hónapig szoptattam, és mostanság mentem el...