Szeretnék Fogyni!

Tisztelt Doktorúr/Hölgy! Olyan problémám lenne, hogy évek ota probálok fogyni nemsok sikerrel. Olvasgattam a neten a hormonzavar lehetséges tüneteit, és ugy gondolom, hogy nekem is ezek lehetnek a gondok. Menstruácios zavar, elhízás, vastagabb végtagok, fejfájás, tulzott pattanások, szőrnövekedés arcon, ingerlékenység, idegesség, látászavarok. Én közel 10 évig szedtem a femoden nevü gyogyszert. Most egy kicsi szünetet tartottam de szeretném ujra elkezdeni mert legalább a szedése mellett rendszeres volt a havi vérzésem, most viszont egyáltalán nincsen. Az lenne a kérdésem hogy a femoden szedésével helyreállhat-e a hormonszintem vagy pedig szükség lenne más gyogyszerre is? Föleg fogyni szeretnék és szeretném ha ezek a kellemetlen tünetek megszünnének (szörnövekedés) . Lehetséges esetleg vény nélküli gyogyszer is vagy pedig javasolnak valmi mást? Köszönettel a kérdezö!

Dr. Fáklya Mónika válasza hormonális problémák és fogyás témában

Tisztelt kérdező!

A Femoden csak látszólag teszi rendbe a ciklusát, ez nem valódi menses, hanem csak úgynevezett megvonásos vérzés. Az oki kezelés a súlycsökkentés és a fokozott mozgás lenne, ami valódi hormonegyensúly helyreállítást hozhatna, és enyhülnének a fokozott férfi hormon termelés okozta egyéb tünetei is.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. november 13., 14:24 ;Megválaszolva: 2012. november 20., 19:57
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Cukoréhség
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy laboreredmény
Nornalis érték ?
Hashimoto - babavállalás