Pajzsmirigy alulműködés esetén gyermekvállalás

Kedves Doktornő/Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy nemrég -2 hónapja- vérkép vizsgálaton voltam, ahol az alábbi értékek tértek el: TSH: 4, 97 Triglicerid: 3, 12 Eozinofil: 1, 46 Párommal gyermeket szeretnénk, 1 hónapja hagytam abba a Belara fogamzásgátló szedését. Tudomásom szerint a pajzsmirigy alulműködésre utalnak a megadott értékek. Édesanyámnak 4 éve állapítottak meg pajzsmirigy alulműködést, és mondták, hogy ezt nálam is évente ellenőrizni kell. Még nem szedek gyógyszert erre a betegségre. Indokolt lenne szakemberhez fordulnom? A gyermekvállalás szempontjából milyen következményekkel járhat a betegségem, ha fennáll? Szükséges-e ismét vérvételre mennem, hátha befolyásolta valami az értékeket? A súlyom normális, nem vagyok hízékony, egyedül hajhullást tapasztaltam már egy ideje, és fáradékonyságot. Üdvözlettel: Egy leendő kismama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigyprobléma témában

Tisztelt kérdező!

Ez a TSH csak a normál felső határán van. Érdemes lenne pajzsmirigy ellenes antitesteket nézni önnél, családi kórelőzményére és babavállalási tervére tekintettel A további teendők ennek függvényében eltérhetnek. keressen fel endokrinológiai szakrendelést!

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. november 11., 22:25; Megválaszolva: 2012. november 20., 19:54
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigybetegség
Tisztelt Doktor Nő! Férjem pajzsmirigybetegsége miatt szeretném a tanácsát kérni. 2012. júliusában derült ki a pajzsmirigytúlműködése, az...
Pajzsmirígy elváltozás
Tisztelt Orvosszakértő! Nem régen azért küldtek kivizsgálásra, mert nagyon fájt napokig a fejem. Az egyik vizsgálat megállapította, hogy valamilyen...
pajzsmirigy
Kedves Doktornő/ Doktor Úr! A laboreredményem alapján a GGT szintem kifejezetten alacsony, a TSH szintem pedig háromszorosa a normál érték felső...
pajzsmirigy
Tisztelt válaszoló! A kérdésem a következő: 11 hónappal ez előtt szültem meg a gyermekemet, 7 hónapig szoptattam, és mostanság mentem el...