Mit válasszak a pajzsmirigy alulműködésemre

Kedves Dr. Úr! Extrém magas TSH értéket mértek nálam: 89, 35 mlU/L, valamint szabad T4 értéke 3, 58 pmol/L, ez 2010 májusában volt. Egy év alatt sikerült normálisra beálítani ezt az értéket. Most 1, 75 mlU/L volt a TSH-m egy hete. Euthyrox nevű gyógyszert szedek napi 87, 5 mikrogrammot (175-öst felezem) . 110kg-ról lefogytam szétvállasztó diétával 80kg-ra ebben az évben most 86kg vagyok. Tüneteim a következőek: sokszor fázok (amikor senki sem a környezetemben) néha úgy remegek, hogy kocognak a fogaim, mondjuk ez ritka, pulzusom 50 körüli, de gyerekkoromban se volt több, néha kevés munkától is elfáradok ill. már eleve úgy ébredek. A kérdésem az lenne: 1., Meg lehet-e szüntetni ezeket a tüneteket? 2., Van-e remény arra, hogy végleg helyrejön a pajzsmirigyműködésem (például egy galajtea kúrától) és elhagyhatom a gyógyszer szedését? 3., Ha elkezdek egy galajtea kúrát akkor abba kell-e hagynom az Euthyrox szedését, vagy esetleg csökkenteni az adagot? 4., Tud-e olyan esetről, hogy valakinek sikerült galajteával, vagy más módszerrel normalizálni pajzsmirigyműködését? 5., Okozhat-e allergiát a pajzsmirigyalulműködés (ugyanis állandóan náthás vagyok, folyik az orrom) Vállaszát előre is köszónöm! Tisztelettel: B. Dávid

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirgy alulműködés témában

Tisztelt kérdező!

A galajtea nem alkalmas a hormonszint helyreállítására, így nem ajánlom, hogy elhagyja a gyógyszert. Panaszai miatt nézessen egy friss pajsmirigy hormon szintet, hogy kiderüljön, nincs-e szüksége nagyobb gyógyszeradagra.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. november 08., 21:34; Megválaszolva: 2012. november 09., 21:16
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Tesztoszteronszint
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktor! Terheléses cukor vizsgálaton voltam. Panaszaim éhségérzet, hízás, fáradékonyság... Régebben inzulinrezisztenciám volt melyre...
Rákos elváltozásra utaló göb?
Tisztelt doktor úr/nő! Szeretném megkérni leletem véleményezésére. Pajzsmirigy ultrahangom eredménye: A jobb pm.lebeny 17x18x53 mm, a bal 12x13x36...
Pajzsmirigy zavar
Kedves Doktor nő/úr! 3 hónapja volt egy vetélésem 9 hetesen. A kórházban azt mondta a doktor nő hogy pajzsmirigy alulműködésem van és hogy menjek...
Culevit szedése
Tisztelt Dr Úr/Dr Nő! Édesanyámat nemrég áttétes petefészek rákkal diagnosztizálták, a kezelést még nem kezdték meg. Lesz kemoterápia és...