• Mitől fáj a lépem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 10 hónapja felfedeztek nálam egy betegséget, ami pajzsmirigy alulműködés, mint kiderült. Fél éve szedek rá gyógyszert. Akkoriban voltam hasi és nyaki ultrahangon is, és kiderült, hogy a lépemben van egy kis folyadék ami a háziorvos szerint el fog tűnni. Azóta nem is fájt, semmi bajom nem volt, viszont mostanában újra elkezdett azon a helyen fájni, ahol az orvos a lépemet mutogatta. Miért fájhat? Lehet, hogy az a kis folyadék mégsem szívódott fel? Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza a pajzsmirigy-alulműködés témában

        Kedves Kérdező, A hasi fájdalom hátterében sokféle ok állhat (pl.: gyomor, hasnyálmirigy, vékonybél, vastagbél), mely miatt első körben érdemes lenne ismételt hasi ultrahang-, széklet vér- és laborvizsgálat és az eredmények függvényében meglehet további vizsgálatok szükségesek (pl.: hasi CT, vastagbéltükrözés, gyomortükrözés). A hasi ultrahang vagy hasi CT vizsgálat segítséget nyújthat annak eldöntésében, hogy a korábban meglévő folyadék jelen van-e vagy sem. Üdvözlettel,


        Puskásné Dr. Kocsis Erika, belgyógyász szakorvosjelölt
        belgyógyász szakorvos jelölt Itt kérdezhet

        Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika

        Kérdés: 2012. október 15., 07:12; Megválaszolva: 2012. december 05., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: