Inzulin rezisztencia állhat a vetélések mögött?

Tisztelt Doktor Nő/Úr 34 éves nő vagyok. 2011-ben született meg kisfiam. Azóta volt 2 vetélésem. Az első a 6. héten, a második a 10. héten. Orvosom kivizsgálásokra küldött, ezek között volt az IR vizsgálat is. Megvan az eredmény, szeretném megkérdezni, hogy rendben van-e, vagy esetleg ez is okozhatott gondot a 2 nem sikerült terhességnél. Gluterh. 0p 6, 4 mmol/l Gluterh. 30p 10, 1 mmol/l Gluterh. 60p 9, 2 mmol/l Gluterh. 90p 7, 7 mmol/l Gluterh. 120p 6, 9 mmol/l Inzulin 0p 11, 3 uIU/mL Inzulin 30p 46, 2 uIU/mL Inzulin 60p 104, 0uIU/mL Inzulin 90p 83, 0 uIU/mL Inzulin 120p 17, 2 uIU/mL Köszönettel: K.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza inzulinrezisztencia témában

Kedves Kérdező!

A cukorterheléses vizsgálat cukorbetegséget nem igazolt, de egy azt megelőző állapotot (emelkedett éhgyomri gukózszintet) igen. Hogy ez volt-e az ok, vagy ez is csak egy következmény, azt ebből nem lehet megmondani. Mindenesetre egy életmódbeli változtatás (étrend, testmozgás, ideális testsúly elérése) illetve esetleges társuló eltérések (magas vérnyomásbetegség, magas vérzsírértékek) vizsgálata, a tervezett terhességre való tekintettel a megfelelő kezelése javasolt. Javasolt továbbá a lehetséges kiváltó ok felderítése is(pl nőgyógyászati ok, endokrinológiai ok) .

Természetesen a vetélésnek nem biztos hogy ez volt az oka, ettől függetlenül a nőgyógyász által javasolt további vizsgálatokat is érdemes elvégezni

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. október 11., 21:30; Megválaszolva: 2012. október 12., 21:52
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Visszatérő IR?
Inzulin rezisztencia és pajzsmirigy...
Terheléses vércukorvizsgálat lelet
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném megkérdezni, hogy terheléses vércukorvizsgálatról az alábbi eredményeim jók-e, vagy fennállhat-e valamilyen...
Inzulinrezisztencia
Üdvözlöm! Másfél éve amikor terhes voltam , csináltak nálam terheléses cukor vizsgálatot. Ott az első vérvétel értèke 5,7 lett majd a 120...
Valóban inzulinrezisztencia?
Kedves Rakk Erika Doktornő! Korábban írtam Önnek, amennyiben ez nem IR, akkor Ön szerint semmilyen cukoranyagcsere-betegség nem áll fent? Most...