Pajzsmirigy

Kedves Doktor! Anyukámnak2011 dec-ben súkyos infarktusa volt, és 1 katéterezése januárban.Februárban lett volna a pajzsmirigy műtét, de az infarktus miatt elmaradtMost a köv gyógyszereket szedi: aspirin protect, kardogrel, inspra, nebilet, moduxin, sertalin, xanax, furon, kalyum, milurit, metothirin a pajzsmirigyre. A sebész nem vállalta a műtétet, mivel vérhigítót szed (csak 1 év múlva) A TSH vér- eredményei: 2011.12.23.-0, 009.2012.03.30-5, 770. A mostani eredmény pedig: 49, 900! Az izótóp szerint a nagysága nem változott.4cm-es éles kontúrú echodus szolid göb láthatójobb lebenynél 3cm-es nagyrészt cystosus képletekben degenerált göb látszik.jobb lebenyben több 1cm-es éles kontúrú echoszegény apró cystosus képleteken tartalmazó göb is.struma nodosa lényegében változatlan.Kérdéseim: Nagyon sok a tsh 49, 900 érték? Ez alul működés? Mennyire komoly műtét ez? Mennyire veszélyes az ő állapotában? Ki lehet várni az 1 évet ebben az állapotban? (a vérhigító miatt) Javasolt az azonali műtét? Lehet gyógyszerrel javítani ezen? Elég az 1 metothirin? Várom válaszát......Köszönöm! Angel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy túlműködés témában

Tisztelt kérdező!

A TSH érték nagyon magas, mihamarabb menjen el endokrinológusához, mert gyógyszermódosítás szükséges. Műtét megfelelő pajzsmirigystátusban javasolt csak, és természetesen a kardiológus megítélése szerinti időpontban.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. szeptember 23., 21:05; Megválaszolva: 2012. szeptember 25., 20:51
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Normális vércukor mellett is lehet...
Pajzsmirigy,nyirok csomók
Szputnyik - Hashimoto
Inzulinrezisztencia? Esetleg...