pajzsmirigy

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 34 éves vagyok, 14-15 hónapja próbálkozunk, de eddig nem sikerült teherbe esnem. Elmentem teljes vérképet csináltatni, és kiderült, hogy alulműködik a pajzsmirigyem (csak a TSH volt magas, 5, 9) . A pajzsmirigyen elváltozást nem találtak, és az egy hónappal későbbi ellenőrzésen a TSH már normál tartományon belül volt, 3, 9-es értéken. Érdeklődni szeretnék, hogy ez az érték elég alacsony-e már ahhoz, hogy mellette teherbe lehessen esni, vagy szükséges lenne tovább csökkenteni? Gyógyszert nem szedek, úgyhogy igazán nem tudom megmondani a csökkenés okát. Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza pajzsmirigy alulműködés témában

Kedves Kérdező,

Pajzsmirigy funkció csökkenés hátterében sok minden állhat így például autoimmun betegség, jódhiány, mely átmeneti is lehet, de a biztonság érdekében érdemes rendszeres (kb. 3 havonkénti) kontroll vizsgálat. Mivel az elmúlt 1-1, 5 évben nem sikerült teherbe esnie Önnek és Férjének további vizsgálatokra lenne szükség, érdemes lenne Urológiai szakrendelés felkeresése valamint Nőgyógyászati szakrendelés felkeresése, annak érdekében hogy sikertelenségüknek más lehetséges okait is kizárják, illetve kezeléssel segítsék teherbe esését.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. szeptember 14., 14:04; Megválaszolva: 2012. október 09., 15:24
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy alulmüködés
Tisztelt Doktornő! Endokrinológus szakorvost nem tudtam választani, jelenleg nem volt a listában, ezért választottam önt, remélem tud válaszolni a...
TSH szint beállítása 47 éves...
Kedves Doktornő! Pajzsmirigy alul működésem van, ez 2, 5 hónapja derült ki, akkor a TSH 4, 6 volt. Azóta szedem a Letrox tablettát, napi 25...
Mekkora a baj?
Kedves doktornő tanácsát szeretném kérni! 5 éves gyermekemnek láthatòvá vált a nyakán a pajzsmirigye.Néha picikét köszörüli a torkát.Labor...
pajzsmirigy vérvétel-eredmények
Tisztelt Doktornő, a nőgyógyászom menstruációs ciklus rendszertelenség okán (amit akkor annak tulajdonítottunk, hogy kihagytam a fogamzásgátlót...