pco fogyás

Pco szindrómám van kb 1 éve diagnosztizálták mivel babát nem szertnék még a tüneteit meg elviselem (hajhullás, menszesz késés) nem szedek rá gyógyszert. De meghíztam (172cm 76kg) és fogyni szeretnék heti 5 óra sport kiegyensúlyozott táplálkozás de attól félek a pco miatt nem fogok tudni vagy sikerülhet? Mit tehetek az érdekében? köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza PCOS témában

Kedves Kérdező!

Mindenképpen ajánlott és lehetséges is a fogyás, ez a PCO kezelésének egyik alapja, amit minden betegnek ajánlanak. A testsúly csökkenésével (akár már néhány kiló leadása után is) legtöbbször javulnak a tünetek, rendeződhetnek a menstruációs problémák. A testsúlycsökkentés fokozatosan javasolt, a leghatékonyabb diéta és testmozgás kombinálásával, az a jó, ha ez lassú (havi 1-2 kg) de tartós fogyást eredményez. Teháát nagy türelem és kitartás szükséges. Mivel a PCOS jelen ismereteink szerint életre szóló hormonális és anyagcsere zavar, így a kezelés (diéta, mozgás, szükség esetén gyógyszeres kezelés) is hosszú távon szükséges, érdemes ezért már most elkezdeni a megfelelő életmód elsajátítását.

Kérdés: 2012. szeptember 11., 14:35; Megválaszolva: 2012. szeptember 12., 22:58
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pco Ir kezelese gyogyszernelkul
Pco es Ir gyanuval kuldtek tovabbi hormon vizsgalatokra, az orvos azt irta a papiromra ha beigazolodik alacsony hormontartalmu fogamzasgatlot fog felirni. Nem...
Pcos beteg vagyok?
Tisztelt Dr.Nő! Olyan kérdésem lenne Önhöz, hogy a leleteim alapján utal e bármi arra hogy pcos betegségem lenne? ezek a 3.napi eredményeim:...
TSH - gyógyszer
Kedves Doktornő! 3 éve járok endokrinológushoz PCOS szindróma miatt (Meforalt szedek + diéta) , illetve nemrég kiderült, hogy enyhe pajzsmirigy...
PCOS(policisztás ovárium szindróma)
Kedves szakértő! Segítséget szeretnék kérni nem régiben PCOS-t diagnosztizáltak. Két nőgyógyász uh vizsgálata és Hasi kismedencei MRI...
Kóros szőrnövekedés: PCOS miatt?
Tisztelt Doktornő! A problémám kb. 17 éves koromban kezdődött. A menstruációm rendszeresnek mondható volt, de néha elég hosszú, 35 napos...